Látványban és ízben is különleges krumplipürét ajánlok ma neked. Ha szereted a nem mindennapi köreteket, készítsd el ezt az ételt. Roppant dekoratív, és az íze sem utolsó!
A spenót remek antioxidáns, bioaktív összetevői erősítik az immunrendszert. Az egyik legtöbb K-vitamint tartalmazó zöldségünk.
A K-vitamin a véralvadás egyik szabályozója, de a máj méregtelenítő funkciójának szabályozásában, és a csontok erősítésében is részt vesz.
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 2 marék spenót
- 2 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg mascarpone
- só
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágva enyhén sós vízben megfőzzük.
A spenótot megmossuk, eres részeit levágjuk. A vajat serpenyőben megolvasztjuk. 2 megtisztított és felkarikázott fokhagymagerezdet a vajon megfuttatunk. Hozzáadjuk a spenótot. Ha megfonnyadt a spenót, a serpenyőt a tűzről lehúzzuk. Botmixerrel pürésítjük a spenótot.
Hozzákeverjük a mascarponét.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, majd a mascarponés spenóthoz adjuk. Újra elővesszük a botmixert és jól összedolgozzuk az egész spenótos pürét. Ha szükséges, még picit megsózhatjuk.
Ezt a mutatós pürét önmagában is fogyaszthatjuk, de húsok mellé köretnek is kiváló. A hozzá legjobban illő, spenótos-mascarponés hús receptjét itt találod!