Bosszantó, amikor egy recept elkészítése közben olyasmi is a kukába kerül, ami egyébként még felhasználható lenne. Adunk néhány ötletet, hogy kevesebb élelmiszert keljen kidobnod, és pazarlás helyett akár egy gyors és könnyű édességgel lephesd meg magadat!
1/5 Tojásfehérje
Előfordul, hogy egy recept több tojássárgáját ír elő, mint fehérjét, és a maradékot néhány napig pakolgatod a hűtőben, majd csalódottan kidobod. Ne tedd!
Verd inkább kemény habbá a fehérjéket ízlés szerinti cukorral és egy kevés kókuszreszelékkel, majd egy kanál segítségével tegyél kis halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és alacsony hőfokon süsd ki a habocskákat. Gyors, finom édesség lesz belőle!
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/5 Kifacsart citrom
A kifacsart citrom héját hámozd le, vágd kisebb darabokra és mérd le. Ez után önts rá éppen annyi vizet, hogy ellepje, forrald fel és öntsd le róla a folyadékot, majd ezt ismételd meg még kétszer. Végül önts hozzá annyi cukrot, amennyi a citromhéj súlya a leméréskor volt, és ismét öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Forrald fel, majd kis lángon főzd addig, amíg a cukros vízből sűrű szirup nem lesz.
Ekkor terítsd ki a citromhéj darabkákat egy sütőpapírra, néhányszor megforgatva hagyd őket száradni egy napig és már kész is a kandírozott citromhéj, ami zárt dobozban sokáig eláll, és egészen új szintre emeli a süteményeidet!