A mai élelmiszerárak mellett a legtöbbünknek kétszer is meg kell gondolnia, mi az, ami a kosarunkban landolhat egy-egy átlagos bevásárlás alkalmával. Pontosan ezért olyan fontos az is, hogy talán minden eddiginél jobban törekedjünk a konyhai hulladékunk csökkentésére. Ez pedig tudatos, átgondolt lépésekkel valósítható meg a legkönnyebben. De ne aggódj: roppant egyszerű dolgokról van szó, amelyek alig, vagy egyáltalán nem költségesek, és főként odafigyelésre van szükség hozzájuk.
3/5 Vásárolj friss élelmiszereket
Takarékossági szempontból sokszor jobb ötletnek tűnhet fagyasztott vagy tartós élelmiszerekből bevásárolnunk. Ezek azonban, pontosan azért, mert elállnak, gyakran feledésbe merülnek, vagy csak halogatjuk az elkészítésüket, mondván úgysem romlanak meg. Ha pedig végül a szemetesben landolnak, akkor a pénzkidobás is adott. Hogy ezt elkerüld, amikor csak lehet, vegyél friss zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat, hiszen a legfinomabb ételek ezekből készülnek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!