Tippek, hogyan élvezd ki maximálisan az életet

Tippek, hogyan élvezd ki maximálisan az életet

Címlap / Életmód / Egészség / Tippek, hogyan élvezd ki maximálisan az életet

Úgy gondolod, hogy lehetetlen minden napot teljességében kiélvezni? Pedig lehet.

Tehát dőlj hátra és szívd magadba ezt a pár életmód tippet, hogy megtaláld az elveszett energiákat, megtelj pozitív látásmóddal, tápláld lelkedet.

Örülj az ételnek

Nem azt mondjuk, hogy imádd habzsolni a finomságokat, hanem dobd fel az eddigi unalmas étkezéseket. A megszokott ételeket dobd fel pár eredeti ötlettel. Például a paradicsomot használhatod mint mártás, levesben, dzsemnek és fűszernek is. Ha több mókát szeretnél a konyhában, ne félj attól, hogy elhibázod.
Egy már jól bevált recepten újíts egy-két összetevővel. Ha nem sikerül, akkor egy tapasztalattal több. Végtére is, mindig van holnap este!

Kapj energiára

Az a mondás igaz, hogy az alvás feltölt energiával. De az álom csak egy része az energia-puzzlenek. A másik energiaforrás belülről jön. Ami viszont ezt fenyegeti az, amivel táplálkozunk.
A túl sok cukor, szénhidrát elálmosít. Az ételallergia is okozhat fáradságot, például a tej, tojás, kukorica és mogyoró allergiások esetében.
Mindenkinek ajánljuk az egy hetes méregtelenítő diétát. A léböjt diéta után kezdjük fokozatosan visszahozni a megszokott élelmiszereket táplálkozásunkba, így rá fogunk jönni mitől vagyunk fáradtabbak és mi ad több energiát.

Gyógyítsd be a sebeket

Ahhoz, hogy örülni tudj minden pillanatnak, fel kell szabadítanod a benned levő nyomasztó érzéseket. Egy dolog van, ami tönkreteszi a kapcsolatokat: a ki nem mondott, elfojtott negatív érzés.
Találkozz azzal a személlyel, akivel beszélned kell. Mond el neki mi az ami fáj, mit vársz a kettőtök viszonyától, mi az amin változtatnotok kell. Hallgatsd végig figyelmesen a választ, engedj a beszélgetés áramlásának.
Az emberi kapcsolatok a legfontosabbak életünkben, ezért érdemes időt és energiát szánni arra, hogy működjenek.

Te és egy “zöldebb” világ

Mit tehet egy ember, hogy jobbá tegye a világot? Mindent. Az élet megannyi területén segíthet jobbá tenni a környezetét. Szelektív szemétgyűjtés, takarékos égők, elajándékozott ruhák és még megannyi lehetőség arra, hogy “zöldebb” legyen ez a világ. 
Egy fa ültetésével vagy a víz takarékos használatával máris óriási lépést tettél azért, hogy unokáink is élvezni tudják a természet megannyi csodáját.

Kövesd az álmod

Könnyű álmodni, de tenni a sikerért már nem mindig az. Nem kell elvesztened a munkahelyed azért, hogy elkezd valóra váltani az álmodat. Indítsd el a már régóta álmodott üzletet, mi közben a jelenlegi munkádból fizetni tudod a számlákat. Ha megfelelő időben, megfelelő helyen vagy akkor meglehet, hogy szakmát válthatsz. Lehet, hogy könnyebb lesz az életed, ha követed az álmaidat. Szenvedélyednek élni a legszebb dolog, amiről álmodhatsz.

Szabadulj meg a stressztől

Idegességben és stresszben semmi nem fog úgy sikerülni, mint nyugodt állapotban. A legkönnyebben úgy űzheted el ezt a szaladó-világ-szindrómát, ha nyugodt maradsz és koncentrálsz.
Egy közzétett tanulmány szerint, ha belülről megszólítod magad, az csökkenti szervezetedben a kortizolt (stresszhormon). Ha a stressz félelem-alapú, akkor mondogatsd ezt magadnak: “Biztonságban vagyok, és bízok magamban“.
Ha rádnehezednek a munkahelyi gondok, gondold ezt “Nyugodt vagyok és kiegyensúlyozott“. Ha nagy feladat előtt vagy, ismételd “Meg tudom csinálni, bármire képes vagyok.”
Addig ismételd magadban ezt, ameddig megnyugszol és tudatában leszel, hogy valóban úgy van, ahogy mondod.

Szórakozás

8 óra munka, 8 óra pihenés és 8 óra szórakozás. Mennyire igaza van a dalnak. Ha kihagyod a napi szórakozást, elvesztegeted azt az időt, amit boldogan, kikapcsolódva tölthettél volna el. Hogy számodra mit jelent a szórakozás, azt biztosan tudod. Engedj pillanatnyi kedélyednek, és légy spontán. Ha kedved támad egy esti sétára, vagy egy barátokkal való összejövetelre, szervezd meg és ne halogatsd.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy behunyt szemmel éld át. Teremts olyan környezetet magadnak, amely boldoggá tesz.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást