Az ananászt legjobb frissen enni. Azonban sokan inkább konzerv formában fogyasztják, mert azt hiszik, hogy a hámozása és a felvágása nehéz művelet. Pedig a testünk az ananász hatóanyagait friss állapotában jobban tudja hasznosítani. Érdemes kipróbálni, csak egy vágódeszka és egy kis éles, hegyes kés kell hozzá. És egy jó módszer, amit cikkünkből megismerhetsz!
1/4 Vásárlás
1. Olyan ananászt válassz, amelyen nincsenek sötétbarna, romlásra utaló foltok. A héja legyen világosbarna, vagy egy részén akár zöld is, mert alatta a gyümölcshús ilyenkor is sárga.
2. Egy kicsit nyomkodd meg. Ha a héja kemény, akkor a gyümölcs érettségi foka megfelelő. Ha nyomáskor az ujjad belemélyed, akkor túlérett, és emiatt talán már az ízértékéből is veszített.
3. Az érettségéről úgy is megbizonyosodhatsz, ha a levelei közül a beljebb lévőket meghúzogatod. Ha könnyen kiszakadnak, érett a gyümölcs.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!