6 tipp, hogyan lépj túl rajta, ha elégedetlen vagy magaddal

6 tipp, hogyan lépj túl rajta, ha elégedetlen vagy magaddal

Címlap / Életmód / Egészség / 6 tipp, hogyan lépj túl rajta, ha elégedetlen vagy magaddal

Mit tehetnél, hogy az idei nyarat elégedettebben tölthesd el? Nem csak a külsőd, hanem a belsőd is igényel egy nagyrenoválást, ha állandóan elégedetlen vagy önmagaddal.

Mitől éreznéd jobban magad?

Mindenki elégedetlen a testével, és mindenki máson változtatna. Egyesek tökéletesen ki vannak békülve azzal a néhány pluszkilóval, de a narancsbőrt gyűlölik, míg mások nem bánják a gödröcskéket, ha lemegy az utolsó néhány deka felesleg is. Fontos, hogy tisztában legyél vele, te min szeretnél változtatni, és a kitűzött célért mindent megtegyél, hiszen ez nem csak a külső, hanem a belső változásokat is garantáltan magával hozza. Ha az segít, akár le is írhatod, vagy egy kép által folyton emlékeztetheted magadat a célodra, hiszen ennél jobb motivációt aligha találnál a mindennapokban.

Ideje elhatározni magad!

Ugyanis minden ezen múlik. Mondhat neked bárki bármit, illetve gördülhet eléd akármilyen akadály, ha te elhatároztad magadat, akkor nincsen semmi, ami meggátolhat a kitűzéseid elérésében. Lesznek nehezebb időszakok, ez tény és való, de az eredmény akkor is kompenzálni fogja a nehézségeket. A legfontosabb teendőd tehát, hogy elhatározd magadat, mindegy, miről van szó. Ha le szeretnél adni néhány kilót, akkor jöhet az életmódváltás a sporttal karöltve. Ha szépülni szeretnél, akkor pedig minden hónapban spórolj kicsit egy-egy kezelésre, legyen szó bőrfeszesítésről, hajápolásról, vagy éppen a narancsbőr eltüntetéséről.

Ne térj el a tervtől!

A kitűzött célig mindig rögös út vezet, ezért fontos, hogy kijelöld a megfelelő útvonalat, és arról semmi esetre se térjél le. Lényeges, hogy részletes és betartható tervet készíts, ne csak nagy vonalakban haladj, hiszen így az eredmény és a kitartás is elmaradhat. Ha pl. a narancsbőr ellen küzdesz, akkor ne csak annyit vázolj fel magadnak, hogy „hetente háromszor tornázok, és jövő hónapban elmegyek egy kezelésre”, hiszen ez bőven ad kibúvót. Pontosan írd le, hogy melyik nap milyen edzés van soron, milyen kiegészítő kezeléseket veszel majd igénybe (pl. otthoni testtekercselés, méregtelenítő teák alkalmazása), illetve, hogy melyik héten mennyit kell félretenned ahhoz, hogy egy professzionális kúrára is elmehess a bikini szezon előtt.

Találj társat!

Sokkal könnyebb elbírni a terhekkel, ha találsz egy társat, akivel kölcsönösen motiválhatjátok egymást. Mindegy, miről van szó, bizonyára a legjobb barátnők is benne vannak egy kis extra edzésben és némi szépségápolásban, hogy elégedettebben várhassátok a bikini szezont. Ha van valaki, aki számít a jelenlétedre és a támogatásodra, akkor máris nagyobb lelkesedéssel és kitartással vághatsz bele mindenbe, amit elhatároztál, így tehát sokkal könnyebb végigvinni akár egy diétát, akár bevezetni a rendszeres testmozgást. És ami még jobb, sokkal fantasztikusabb érzés lesz majd együtt vásárolni az új fürdőruhát, vagy közösen lazítani a jól megérdemelt masszázs során, mintha mindezt egyedül kellene végigcsinálnod.

Foglalj nyaralást!

Mindenképpen elégedettebben fog eltelni a nyarad, ha már most foglalsz egy szuper nyaralást. Akkor sem kell elkeseredned, ha éppen egyedülálló vagy, hiszen a barátokkal, barátnőkkel is nagyszerűen érezheted magadat a pihenés során. Ha már megvan a nyaralás időpontja, akkor folyamatosan emlékeztetni tudod magadat, hogy erre a bizonyos hétre kell elérned a célodat, hogy elégedetten állhass a strandon, és jól érezd magadat az esti szórakozás során. És mivel a nyaralás egyébként is a nyár csúcspontja, még jobban érezheted magadat, ha addigra pont úgy nézel ki, ahogy azt most, a tavasz kezdetén elképzelted.

Találj új barátokat!

Az a jó abban, hogy elégedett vagy magaddal, hogy sokkal bátrabban vágsz neki olyan dolgoknak, amikre korábban nem is mertél gondolni. Ráadásul az új életmód, az ismeretlen sportágak kipróbálása egyben lehetőséget ad arra, hogy minden gond nélkül új ismeretségekre tegyél szert. Egy-egy verseny, de akár egy hétvégi program során is köthetsz új barátságokat. Meglátod, azok a személyek, akik elégedettek magukkal, élvezik azt, amit csinálnak (legyen szó akár kirándulásról, akár csoportos kutyasétáltatásról), annyi pluszenergiát ragasztanak rád, hogy napról napra megerősödsz a hitedben, miszerint a kitartásnak csak pozitív végeredménye lehet. Kell ennél jobb motiváció?

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást