5 tipp, hogy hogyan kezdheted jól a reggeled

5 tipp, hogy hogyan kezdheted jól a reggeled

Címlap / Életmód / Egészség / 5 tipp, hogy hogyan kezdheted jól a reggeled

A reggelek mindenki számára nehezen indulnak, hiszen mindenkinek csak egy olyan ismerőse van, akinek reggel hatkor kipattan a szeme és estig meg sem áll – hihetetlen, de tényleg léteznek! Nem az a cél, hogy te is ilyen legyél, a fontos az, hogy beépíts néhány olyan szokást a reggeleidbe, amik ha rutinná alakulnak, akkor nem csak a reggelek fognak sokkal könnyebben telni, de az egész napod szuper lesz utána! Egy-egy apró szokás, ennyi az egész!

Mikor keljek?

Próbálj meg kialakítani egy olyan rutint reggel, amit be is tudsz tartani, nem túl korai ébredéssel, de nem is annyira későivel, hogy tíz perced maradjon elkészülni. Ha számodra mindig nehéz volt az ébredés, akkor próbálj ki egy alvásrezgést mérő alkalmazást a telefonodon, ami az alvási fázisod alapján a legéberebb időpontban ébreszt majd fel (SleepCycle).

Ha nem a legmélyebb álmodból riadsz fel egy lágy, halk és kellemes zenére, akkor már biztosan könnyebben és gyorsabban indul majd a reggeled. Az, hogy mikor is legyen ez az időpont, persze tőled függ, de a legjobb, ha az ébredés és az indulás között legalább egy órát hagysz, hogy mindenre legyen elegendő időd!

Az első néhány perc a legfontosabb

Lenyomod az ébresztőt, újra csörög, megint utána nyúlsz, átpörgeted a Facebookot vagy az emailjeidet, majd rohansz a kávédért. Ha ismerősek ezek a reggeli mozzanatok, akkor érdemes változtatnod egy picit. A reggeleid első néhány percei a legértékesebbek, ugyanis ilyenkor hangolódsz rá a napra, bármennyire is nem érzed, inspiratív és fogékony vagy.

Bármit is teszel, az első néhány perc szóljon rólad minden reggel. Vedd sorba fejben azokat a dolgokat, amiket érzel, ami boldoggá tesz, húzd el a függönyt, engedd be a fényt, nyújtózkodj, merülj egy néhány percre a gondolataidban és csak utána kezdd a napot! Elsőre csak heti egyszer fog menni, aztán időről-időre rászoksz majd!

Víz, víz, víz

Biztosan sokszor ébredtél már úgy, hogy nagyon kiszáradtál éjszaka, de megszokásból inkább a kávédat kezdted el főzni, hogy rögtön egy kis energiához juss.

A megfelelő hidratálás egész nap fontos, de reggelente még inkább, hiszen egy pohár frissítő víz jobban felpörget majd, mint egy csésze kávé, hiszen az anyagcseréd és az agyműködésed is beindul majd tőle. Ha még úgy érzed, hogy ezután is félálomban vagy, akkor jöhet egy frissítő zuhany, amitől máris jobban érzed majd magad.

Tipp: Az ágyad mellett mindig legyen egy pohár víz, hogy ébredés után biztosan ne feledkezz meg a megfelelő hidratálásról!

Rend a lelke

Elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, de az is nagyban hozzájárul a reggeli, majd az egész napos hangulatodhoz, hogy milyen környezet vesz körül.

Ha reggel, miután felkeltél az ágyból az első dolgod, hogy szépen megágyazz és kicsit rendet rakj a hálószobában, akkor nem csak este fogod értékelni, amikor hazaérsz, de bizonyítottan a reggeled is jobban indul majd.

Csak két perc, de hidd el, utána sokkal jobban átlátod majd a napod, és hirtelen a fejedben is rendeződnek a sorok.

Reggeli motiváció

Mialatt nyújtózkodsz, zuhanyzol, reggelizel vagy éppen az ágyadat csinálod, pont van néhány perced arra, hogy átgondold az előtted álló napot.

Ez már a felkelést követő kritikus tíz perc után van, így az agyad szinte a maximumon pörög.

Használd ki, rendszerezd a fejedben a gondolatokat és minden nap állíts fel három apró célt az adott napra vonatkozóan.

Ez lehet az, hogy lemosatod a kocsid, felhívod a nagymamádat vagy elmész edzeni, tehát a legegyszerűbbtől kiindulva bármi, a lényeg, hogy ezeket tartsd szem előtt, és minden reggel tűzz ki újabb célokat!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!