7 tipp, hogy büszke legyél végre a testedre

7 tipp, hogy büszke legyél végre a testedre

Címlap / Stílus / Arc / 7 tipp, hogy büszke legyél végre a testedre

A nők többsége sajnos önbizalomhiányban szenved. Ha te is képes vagy hosszú percekig sorolni, milyen „hibák” vannak a testeden, az érintettek körébe tartozol, nincs mese. A következő tippek remélhetőleg segítenek, hogy kibékülj a vonalaiddal.

Senki sem tökéletes!

Első lépésként tisztáznod kell magadban, hogy tökéletes test nem létezik. Ha valakiét annak véled, csupán azért fordulhat elő, mert még nem láttad teljes valójában.

A sztárokat hosszas szépészeti procedúrák után is agyonretusálják, így alig hasonlítanak valódi önmagukhoz. Fogadd el, hogy belőled sem válhat Barbie baba – aki egyébként a torz arányai miatt állni sem tud, hiszen orra esne.

Ne hasonlítgasd magad!

Semmi értelme barátokhoz, ismerősökhöz vagy ellenségekhez hasonlítgatni a tested. A természet nem osztotta ki kétszer ugyanazt az alakot, tehát egyedülálló vagy a magad nemében.

Lehet, hogy másnak keskenyebb a csípője, vékonyabb a dereka, esetleg nagyobb a cicije, de ettől még nem lesz jobb – csupán más, mint te.

Öltözz jól!

Alakod rejtegetése helyett tanuld meg kiválasztani azokat a darabokat, amelyek jól állnak neked. A lényeg, hogy rájöjj, miként tudod hangsúlyozni az előnyös részeket.

Ha most kétségbeestél, mert szerinted nincs olyanod, megnyugtatunk: mindenkin akad valami jó.

Akár visszafogott, akár harsány a stílusod, biztosan össze tudod állítani az önbizalom-növelő gardróbot.

Szeresd a lelked!

Az élet nemcsak a külsőségekről szól. Ha mindenestől el tudod fogadni magad, tehát tisztában vagy a saját személyiségeddel, máris nyert ügyed van a külsődet illetően.

Hálát adhatsz a sorsnak, ha egészséges vagy, ha vág az eszed, ha profi vagy a munkádban vagy ha mondjuk kitűnően bánsz az emberekkel.

Amikor becsülni kezded a lelked, jobban elfogadod a tested.

Keresd a részleteket!

Ne mindig csak a negatívumokra legyen nyitva a szemed! Vedd észre az olyan apróságokat is magadon, mint a kifejező tekintet, a csillogó haj, az egyenletes arcbőr, az íves váll vagy a szép metszésű boka.

Még egy fülkagylónak is megvan a maga szépsége, ha nyitott vagy a befogadására. Ha csődtömegnek érzed magad, irány a részlet-terápia!

Ne görcsölj a súlyodon!

A súly csak egy szám. Messze nem az határozza meg a kinézeted, hány kilóval nyomod az anyaföldet.

Két olyan nő között, akiknek a méretei centire megegyeznek, akár 15 kg is lehet a súlykülönbség a zsír-izom-csont arány és a genetikai jellemzők függvényében.

Hetente egyszer nyugodtan ráállhatsz a mérlegre, de ennél gyakrabban semmiképpen sem érdemes.

Mozogj többet!

A rendszeres edzés lényege, hogy menetrendszerűen boldogsághormonokat szabadít fel a testben. Az elért teljesítmény hatására rájössz: van miért becsülni a tested. Az egészségügyi előny és az alakformáló hatás emellett már csak hab a tortán.

Ne feledd, hogy a mozgás körülbelül 30%-ban határozza meg a külsőd, 70% a táplálkozás számlájára írható!

Súlyos önbizalomhiány és komplexusok esetén hasznos megfontolnod a szakértői segítség igénybe vételét. A pszichológus segít megfejteni a gondjaid pontos okát, illetve megoldási lehetőséget is kínál.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást