Sokan hetente akár többször is főzünk ki tésztát, hiszen gyorsan elkészül, a feltéteknek köszönhetően pedig rengetegféleképpen variálható. Amikor viszont elkészül és le is szűrjük, az utána maradó víz a legtöbbünknél a lefolyóba kerül. Ez egy teljesen jó opciónak tűnik, valójában azonban annyiféleképpen felhasználható, hogy mondhatni nagy hiba kiönteni. A benne lévő keményítőnek köszönhetően ugyanis a tésztavíz a konyhában és a fürdőszobában is csodákra képes.
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
1/5 Kend a hajadra, hogy egészségesebben nőjön
Igen, elsőre nem hangzik túl jól tésztás vízzel hajat mosni, de valójában egy remek lehetőség. Hiszen a víz sót, keményítőt és több ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek gyönyörű fényt és volument adhatnak a hajadnak, emellett pedig a növekedését is segítheti. Az igazán eredményes hatás érdekében két megoldás közül is választhatsz. Vagy közvetlenül, szárazon a hajadra kenheted a lehűtött vizet, és 10 percig kell hagynod, hogy hasson, majd kimosni egy kímélő samponnal, vagy használhatod hajöblítőként is. Ebben az esetben először mosd meg a hajad samponnal, majd hagyd hatni a hajpakolást 10 percig, és utána mosd le langyos vízzel.