3 apró testi változás, ami elárulja a korodat – Akkor is, ha letagadnád

3 apró testi változás, ami elárulja a korodat – Akkor is, ha letagadnád

Címlap / Stílus / Arc / 3 apró testi változás, ami elárulja a korodat – Akkor is, ha letagadnád

Sajnos olyasmi ellen küzdünk, ami kivédhetetlen: az öregedés és annak nyomai egy természetes folyamat részét képezik. A maga módján mindenki küzd a változás ellen, aki erre vágyik és megteheti, kés alá fekszik, aki nem, az otthoni praktikákkal próbálkozik.

Azonban nem alapvető, hogy mindenáron harcoljunk a korunkkal, csakis talpig sminkben, frissen érkezve a plasztikai sebésztől és mesterséges filterekkel felturbózva pózoljunk a neten… Ha néhány apró területre fokozott figyelmet fordítasz, akkor könnyedén letagadhatsz majd pár évet a korodból – persze csak akkor, ha ez a vágyad. 

Szempillák és szemöldök

Az életkor előre haladtával az ösztrogénszint természetes módon csökken. Ám ez a hormon nem csak a női test működéséről, a szépségről és fiatalságról is gondoskodik. Csökkent szintje megmutatkozik abban, hogy az arcunkon levő, esztétikáért felelős szőrzet kikopik, megritkul.

A szempillák kevésbé sűrűek, de a szemöldök is elvékonyodik, halványabbá válik. Ezek ellen manapság már nagyon könnyű tenni, hiszen rendkívül jó kozmetikai termékek, valamint tartós eljárások is a rendelkezésünkre állnak. Azonban ahogy huszonévesen fontos az esztétikum, úgy idősebb korban különösen lényeges, hogy ne ess túlzásokba.

Egy kis extra „rásegítés” kozmetikai tetoválás formájában, vagy tartós megoldás pl. műszempilla esetében nem azt jelenti, hogy méterekről süt rólad a mesterkélt összhatás. A természetesség megőrzésére annál jobban kell figyelni, minél idősebb vagy, hiszen úgy tűnik egyre inkább kompenzálásnak, „pániknak” a kiegészítő megoldás. 

Természetesebb megoldás, ha mindig gondosan ápolod a szemöldöködet és a szempilláidat. Segít, ha utóbbiakat nem göndöríted, a szálakat pedig rendszeresen hidratálod szérumokkal, tápláló balzsamokkal. 

Öregedés jelei a szem környékén
CoffeeAndMilk/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást