Természetes módszer ráncok ellen: így működik az arcjóga

Természetes módszer ráncok ellen: így működik az arcjóga

Címlap / Stílus / Arc / Természetes módszer ráncok ellen: így működik az arcjóga

A ráncok kialakulása teljesen természetes jelenség, így nincs is semmi gond velük. Az azonban nagyrészt az életmódodon múlik, hogy milyen életkorban, és milyen erősen jelennek meg ezek a barázdák.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett az arcjóga is segíthet, ha természetes, mégis hatékony módszert keresel, amivel sokáig megőrizheted bőröd szépségét. Mutatunk néhány egyszerű gyakorlatot!

Szemöldök emelés

Ahogy öregszünk, a szemhéjunk egyre súlyosabbá válik, ami nem csak a külsődre van hatással, de a megereszkedett szemhéj időskorban a látást is zavarhatja. A pufi szem és az ejtett szemhéj azonban már ennél jóval korábban is fáradtnak, kicsinek mutathatja a szemeidet, ezért érdemes tenni ellene.

A gyakorlathoz nézz egyenesen előre, majd emeld fel a szemöldöködet olyan magasra, amilyen magasra csak tudod – mintha egy barátod éppen valami nagyon meglepő dolgot mondott volna éppen neked. Ez után, a szemöldöködet még mindig magasan tartva, lassan hunyd le a szemeidet, és maradj így 20 másodpercig, majd lazítsd el az arcod izmait.

Mosolygó hal

Mókásnak hangzik a név, de nagyon jól lefesti, mit is kell csinálnod. Ez a gyakorlat a nevetőráncok kialakulásának megelőzésében segíthet, hiszen miért kellene, hogy a nevetésnek előnytelen hatása legyen rád?

A gyakorlathoz csücsöríts egy kicsit, majd szívd be az arcod mindkét oldalát, tehát a pofid mindkét oldalon a fogaid között legyen – pontosan úgy, mintha egy tátogó halat próbálnál utánozni. Most ezt a kifejezést megtartva, próbálj mosolyogni. Meg fogsz lepődni, milyen addig ismeretlen izmok feszülnek meg az arcodban! A szemeid legyenek nyitva, és addig tartsd meg a pózt, amíg meg tudod állni pislogás nélkül. Ekkor lazítsd el az arcizmaidat.

Homlok finomítás

Ha a mosolygó halon már kiderülted magadat, most itt az ideje valami kényeztető finomságnak.

Ez a gyakorlat biztosan tetszeni fog, hiszen nagyon egyszerű és élvezetes, és még a makacs homlokráncokat is száműzi.

Helyezd mindkét kezedet a homlokod közepére, az ujjaidat terítsd szét úgy, hogy a hajvonaladtól a szemöldökcsontodig beterítsék az egész homlokot.

Finoman nyomd be egy kicsit a bőrödet, majd kezdd el a kezeidet kifelé, a halántékod felé húzni. Ismételd meg a gyakorlatot nyolcszor, minden alkalom között néhány másodperc szünetet tartva.

Nyak lazítás

Ne csak az arc, a nyak érzékeny bőrére is gondolj! Ez a gyakorlat az arc feszességének megőrzése mellett abban is segít, hogy megakadályozd a toka vagy a teknősnyak kialakulását.

Óvatosan vesd hátra a fejedet, hogy az állad az ég felé mutasson. Nyisd ki a szádat olyan nagyra, amilyen nagyra csak tudod, majd hirtelen küldj egy csókot az ég felé. Ahogy a szélesre tárt állásból az ajkaid gyorsan összezáródnak, érezni fogod, ahogy a bőr a nyakadon kissé megfeszül.

Óvatosan ereszd vissza a nyakadat, majd ismételd meg a gyakorlatot még négyszer. Fontos, hogy a fejedet mindig nagyon finoman és óvatosan döntsd hátra, és csak addig a pozícióig, amíg kényelmesnek érzed.

Ha kicsit megszédülsz a gyakorlattól, inkább hagyd ki ezt a részt, ellenben érdemes felkeresni egy orvost, mert ez akár meszesedési, vagy keringési problémákra utaló jel is lehet.

Téli és ünnepi sminkek az idei divat szerint
Galéria / Téli és ünnepi sminkek az idei divat szerint

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!