6 természetes megoldás szúnyogok ellen – ha nem fújkálnád rovarirtókkal magad

6 természetes megoldás szúnyogok ellen – ha nem fújkálnád rovarirtókkal magad

Címlap / Életmód / Egészség / 6 természetes megoldás szúnyogok ellen – ha nem fújkálnád rovarirtókkal magad / 2. oldal

4/6. Kellemeset a hasznossal

Mit szólnál, ha egy csapásra megszabadulhatnál a szúnyogoktól, és egyúttal még a lakásod is kidekorálhatnád? Ezt most könnyen megvalósíthatod, hiszen csak macskamentára és margitvirágra lesz szükséged.

Egy amerikai egyetemen bebizonyították, hogy előbbi illóolaja tízszer hatékonyabban űzi el a szúnyogokat, mint a legtöbb rovarirtó, utóbbi pedig még a kártevőket is távol tartja.

Keress egy virágcserepet, ültesd el őket, és rakd ki az ablakodba. Így a szúnyogoknak garantáltan nem lesz kedvük hívatlanul beállítani hozzád!

5/6. A sokoldalú csodaszer

Hallottál már a neem olajról? Ha még nem, akkor ideje beszerezned belőle, ezt ugyanis igazi csodaszerként tartják számon; például Afrikában már évszázadok óta gyógyítják vele az embereket, hiszen gyulladáscsökkentőként is használható.

Emellett természetes rovarölőnek is szokták nevezni, ugyanis a bőrödbe dörzsölve olyan illatod lesz, ami messziről taszítja a szúnyogokat.

És még duplán jól jársz vele, hiszen amellett, hogy megvéd a nem kívánatos csípésektől, hatékony a pattanásokkal szemben, és még a hajszálakat is megerősíti.

6/6. Igyál a szúnyogok ellen

Sokan úgy vélik, hogy akár azzal is megszabadulhatsz a szúnyogoktól, ha odafigyelsz, mit iszol. Két evőkanál almaborecetet keverj össze fél liter vízzel, majd adj hozzá egy evőkanálnyi mézet, hogy kellemesebb legyen az íze.

Ez az ital olyan anyagokat tartalmaz, amiket a szúnyogok messziről kiszagolnak majd. Sőt, akár az is segíthet, ha megeszel egy kevés hagymát, mielőtt a szabadba mész, ez ugyanis szintén nem tartozik a kedvenceik közé.

Bár azt azért hozzá kell tenni, hogy utóbbival az embereket is elűzheted a környezetedből. 🙂

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást