Életmód / Táplálkozás

Tényleg mindenre képesek? Őrült diéták, amiket SOHA ne próbálj ki

Tényleg mindenre képesek? Őrült diéták, amiket SOHA ne próbálj ki

Régóta tudjuk, hogy mi mindenre képesek a nők a szépségért vagy, hogy ledobjanak pár kilót. Pedig a csinos alak összefügg az egészséges életmóddal. Igaz, hogy gyorsan is meg lehet szabadulni a fölöslegtől, de a testünknek csak ártunk vele. Olyan őrült diétákat gyűjtöttünk össze, amiket jobb, ha nem próbálsz ki. Inkább tervezz hosszú távra, válts életmódot és tényleg figyelj oda magadra!

A Csipkerózsika-diéta

Nem véletlenül hívják Csipkerózsika-diétának, hiszen az a lényege, hogy szinte egész nap aludni kell, mivel addig se viszünk be kalóriát. Ez így elég egyszerűnek is tűnik, de a valóságban nem megy ilyen könnyen. Sajnos ehhez az őrültséghez, nyugtatókat, altatókat kapkodnak be, ami valljuk be nem túl egészséges.

Bár az valóban igaz, hogy pár kilótól meg lehet így szabadulni, de egyszer úgy is ki kell kelni a piha-puha ágyból és akkor hamar visszacsúszik minden. És akkor még nem beszéltünk a mozgásszegény életmódról, a szervezet számára létfontosságú vitaminokról és ásványi anyagokról, amiket hamar felhasznál a szervezet.

Elvis Presley is erre a détára esküdött. Napokra benyugtatózta magát, hogy addig se egyen és alvás közben a teste elkezdje felélni az elraktározott zsírokat. Sajnos látjuk, hogy nem lett jó vége.

Ez most komoly? A féreg-diéta

Első olvasásra biztos ezt fogod gondolni, de igen akár hiszed, akár nem és bármennyire gusztustalannak hangzik ilyen is van. Hihetetlen, de a rengeteg egészségügyi felhívás ellenére még mindig népszerű fogyókúrás módszer a féreg-diéta.

Röviden annyi a lényege, hogy galandféreg petéket kellene megenni, amik szépen megnőnek majd és mindent elesznek helyettünk és nem hízunk. Igen ám, de a férgek nem válogatnak és az értékes ásványi anyagokat, vitaminokat is elhasználják.

Így a fogyni vágyó előbb álmosságot, fáradságot tapasztal, majd később annyira legyengül az immunrendszere, hogy egyik betegségből a másikba esik. Emellett a repedezett körmök, cserepes ajkak és hajhullás is jellemző. Bár azt gondolnánk épp eszű ember, önszántából nem juttat be férgeket a szervezetébe, sajnos ki tudja miért (talán lustaságból) de még mindig rengetegen sanyargatják ezzel magukat.

Szájfény-diéta

Érdekesen hangzik, igaz? Csupán egy spéci szájfény kell hozzá, aminek az egyik fő alkotóeleme a SuperCitrimax. Jó-jó, köszi, de mégis mi az?

Ez egy olyan növényi kivonat, aminek anyagcsere-serkentő hatása van és az étvágyat is csökkenti. Ha pedig mindez nem lenne elég még azt is megakadályozz, hogy a szervezet a szénhidrátot zsírrá alakítsa. Azért ez így egy kicsit sok.

És mindezt ez szájfény segítségével. Csak egy kérdésünk van: mi van akkor, ha puszilózásra kerül sor?

Hormon-diéta

Nem másról, mint a HCG- fogyókúráról van szó. Igen, arról a HCG hormonról, ami a terhes nők vizeletében található. Hogy hogy jön ez a diétához? Jogos a kérdés.

Irish MCCarthy, az ötlet feltalálója szerint, a fogyni vágyók combjába várandós hölgyek vizeletét kell fecskendezni.

Ezzel az injekcióval a szervezet elhiszi, hogy az illető terhes és felgyorsul az anyagcsere. Bár ennek a diétának is több halálos áldozata is volt, plusz a hat hetes kúrának az ára is elég borsos, mégis még mindig töretlennek látszik a népszerűsége.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást