Ha azt mondjuk neked, hogy „só“, valószínűleg az jut eszedbe, ami a konyhaszekrényedben áll, és amit a főzéshez, sütéshez használsz. De gondoltad volna, hogy sók tekintetében is többféle típus létezik, egészen más jellegzetességekkel? Mi most elhoztunk hármat, és eláruljuk, mi a különbség közöttük.
3/4 Himalája só
Ez az, amiről mindannyian hallottunk, és nem véletlenül a legnépszerűbb sófajta is egyben. Sok helyen úgy tartják, hogy ez a sók királya, hiszen lényegesen egészségesebb, mint például az asztali só, ami már elveszíti az ásványi anyagait, mire bekerül a boltok polcaira. Ezzel szemben a himalája só lúgosabb hatású, ami azért is pozitívum, mert manapság szinte mindenki túl sok savas ételt fogyaszt.
Ugyancsak klassz hír, hogy számtalan olyan nyomelem található meg benne, ami segít a szervezetnek a szükséges biokémiai működésben, és az sem utolsó szempont, hogy mentes az ipari beavatkozásoktól, hiszen kézzel bányásszák, majd törik kisebb darabokra. Ezek után megtisztítják, és a napon szárítják meg.
Használhatod főzés során (de érdemes az étel elkészítése után hozzáadni, hogy megőrizze ízét), valamint herpesz ellen is hatásos. Nem véletlenül készítenek belőle sószappant és fürdősót is, hiszen a test bármely pontján kifejti jótékony hatásait! Ha eddig nem nagyon vásároltad, mostantól érdemes esélyt adni neki.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!