Otthon / Szórakozás

Te ki mernél állni? A világ leghátborzongatóbb kilátóhelyei

Te ki mernél állni? A világ leghátborzongatóbb kilátóhelyei

A világon vannak olyan helyek, amikhez egyszerűen az embernek már semmit nem kell hozzátennie, mert önmagában a természet is olyan gyönyörű. Egy jó kilátópont azonban ehhez is hozzá tud tenni, vagy éppen egy nagyvárost is egészen más megvilágításba helyez, ha 300 méteres magasságból nézed. Az biztos, hogy ezek a kilátópontok semmihez sem fogható látványt kínálnak, de az is, hogy nem a tériszonyosoknak építették őket.

Sears Tower, Chicago, USA

Üvegen lépkedni egyébként is az egyik legbizarrabb érzés, hiszen az agyunk úgy érzi, a semmibe lépünk bele, és bizonyos, hogy le kell zuhannunk.

Ha csaknem 305 méternyi mélység is van alattunk, akkor pedig tényleg komoly elszántság kell ahhoz, hogy az üvegre lépjünk – a Sears Tower üveg kilátópontja nem véletlenül lett Chicago egyik leghíresebb nevezetessége, és tény, hogy innen lenézni a városra pazar panorámát kínál.

Mégis biztosak vagyunk benne, hogy nekünk azért kicsit megremegne a térdünk, mielőtt belépnénk az üvegkalitkába.

 

Aurland kilátó, Aurland, Norvégia

Sogn og Fjordane a nyugati part egyik legnagyobb fjordja, itt található Aurland aprócska városa, hatalmas kilátással.

Ehhez persze szükség volt egy igazán kreatív kilátópontra is, amit mellesleg az IKEA építtetett 2005-ben.

A kilátó leginkább egy óriási gördeszkapályára emlékeztet, aminek a vége ugyan üveggel lezárt, de az embernek mégis az az érzése, hogy ha végighalad rajta, egyenesen belesétálhat a fjordokba, vagy lecsusszanhat a mélységbe.

Valójában persze a különleges formatervezés és a nyitott hatást keltő üveglapos megoldás azt a célt szolgálja, hogy semmi ne zavarja meg a kilátást.

 

Grand Canyon Skywalk, Arizona, USA

Egy igazi klasszikus, ha rémisztő kilátókról van szó, ami természetesen a mi listánkról sem maradhat le.

A világ egyik leghíresebb kilátópontján, az airzonai Grand Canyonnál a legbátrabbak és a legpompásabb kilátásra vágyók akár egy sétát is tehetnek a semmi fölött.

A szakadék fölé épített, félkör alakú, üveg aljú kis ösvény páratlan panorámát kínál, és páratlan idegeket követel meg, de az is igaz, hogy semmihez sem fogható fotókat lehet készíteni innen.

 

Tiamen Skywalk, Zhangjiajie, Kína

Nem kimondottan kilátó, inkább egy átkelő vagy híd lehetne, de tény, hogy nem a szívbajos turistáknak tervezték, és hogy átkelés közben semmihez sem fogható látványban lesz része az erre járóknak.

A tengerszint feletti magasságban 4 700 méteres híd a Yunmeng Fairy-csúcson, a Tianmen-hegység és a Zhang Jiajie csúcsán csatlakozik a nyugati sziklához.

Annak érdekében, hogy az üveglapok tiszták maradjanak, a turistáknak védőzsákot kell húzniuk a lábukra, mielőtt a sétányra lépnek.

A helyet egyébként a Mennyország Kapujaként is ismerik.

 

Ördög-medence, Viktória-vízesés, Zambia

Ha neked nem lenne elég a világ legnagyobb huzamú vízesését csodálni, akkor miért ne néznél le rá fölülről, és vennék egyszerre egy frissítő zuhanyt is benne?

Az Ördög-medence egy természetes sziklás medence a Viktória-vízesés szélén, a Zambezi-folyó mentén, Zambia és Zimbabwe határán.

A száraz évszak alatt az elég sekély ahhoz, hogy biztonságosan ki lehessen úszni a széléig, mielőtt az a több mint 300 méteres vízesésbe torkollna.

Állítólag a felszín alatti sziklafalak miatt nem húz le a víz ereje, és így nem fogsz leesni, de mi azért nem biztos, hogy ezt élőben is kipróbálnánk.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást