Te ki mernél állni? Ez a világ 5 leghátborzongatóbb kilátóhelye

Te ki mernél állni? Ez a világ 5 leghátborzongatóbb kilátóhelye

Címlap / Otthon / Te ki mernél állni? Ez a világ 5 leghátborzongatóbb kilátóhelye

Egy jó kilátópont azonban ehhez is hozzá tud tenni, vagy éppen egy nagyvárost is egészen más megvilágításba helyez, ha 300 méteres magasságból nézed. Az biztos, hogy ezek a kilátópontok semmihez sem fogható látványt kínálnak, de az is, hogy nem a tériszonyosoknak építették őket.

1/5 Sears Tower, Chicago, USA

Üvegen lépkedni egyébként is az egyik legbizarrabb érzés, hiszen az agyunk úgy érzi, a semmibe lépünk bele, és bizonyos, hogy le kell zuhannunk.

Ha csaknem 305 méternyi mélység is van alattunk, akkor pedig tényleg komoly elszántság kell ahhoz, hogy az üvegre lépjünk – a Sears Tower üveg kilátópontja nem véletlenül lett Chicago egyik leghíresebb nevezetessége, és tény, hogy innen lenézni a városra pazar panorámát kínál.

Mégis biztosak vagyunk benne, hogy nekünk azért kicsit megremegne a térdünk, mielőtt belépnénk az üvegkalitkába.

 

2/5 Aurland kilátó, Aurland, Norvégia

Sogn og Fjordane a nyugati part egyik legnagyobb fjordja, itt található Aurland aprócska városa, hatalmas kilátással.

 

Ehhez persze szükség volt egy igazán kreatív kilátópontra is, amit mellesleg az IKEA építtetett 2005-ben.

A kilátó leginkább egy óriási gördeszkapályára emlékeztet, aminek a vége ugyan üveggel lezárt, de az embernek mégis az az érzése, hogy ha végighalad rajta, egyenesen belesétálhat a fjordokba, vagy lecsusszanhat a mélységbe.

Valójában persze a különleges formatervezés és a nyitott hatást keltő üveglapos megoldás azt a célt szolgálja, hogy semmi ne zavarja meg a kilátást.

3/5 Grand Canyon Skywalk, Arizona, USA

Egy igazi klasszikus, ha rémisztő kilátókról van szó, ami természetesen a mi listánkról sem maradhat le.

 

A világ egyik leghíresebb kilátópontján, az airzonai Grand Canyonnál a legbátrabbak és a legpompásabb kilátásra vágyók akár egy sétát is tehetnek a semmi fölött.

A szakadék fölé épített, félkör alakú, üveg aljú kis ösvény páratlan panorámát kínál, és páratlan idegeket követel meg, de az is igaz, hogy semmihez sem fogható fotókat lehet készíteni innen.

4/5 Tiamen Skywalk, Zhangjiajie, Kína

Nem kimondottan kilátó, inkább egy átkelő vagy híd lehetne, de tény, hogy nem a szívbajos turistáknak tervezték, és hogy átkelés közben semmihez sem fogható látványban lesz része az erre járóknak.

A tengerszint feletti magasságban 4 700 méteres híd a Yunmeng Fairy-csúcson, a Tianmen-hegység és a Zhang Jiajie csúcsán csatlakozik a nyugati sziklához.

Annak érdekében, hogy az üveglapok tiszták maradjanak, a turistáknak védőzsákot kell húzniuk a lábukra, mielőtt a sétányra lépnek.

A helyet egyébként a Mennyország Kapujaként is ismerik.

5/5 Ördög-medence, Viktória-vízesés, Zambia

Ha neked nem lenne elég a világ legnagyobb huzamú vízesését csodálni, akkor miért ne néznél le rá fölülről, és vennék egyszerre egy frissítő zuhanyt is benne?

 

Az Ördög-medence egy természetes sziklás medence a Viktória-vízesés szélén, a Zambezi-folyó mentén, Zambia és Zimbabwe határán.

A száraz évszak alatt az elég sekély ahhoz, hogy biztonságosan ki lehessen úszni a széléig, mielőtt az a több mint 300 méteres vízesésbe torkollna.

Állítólag a felszín alatti sziklafalak miatt nem húz le a víz ereje, és így nem fogsz leesni, de mi azért nem biztos, hogy ezt élőben is kipróbálnánk.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!