Tavaszi nagy szelektálás: 10 dolog, amit azonnal dobj ki az otthonodból!

Tavaszi nagy szelektálás: 10 dolog, amit azonnal dobj ki az otthonodból!

Címlap / Otthon / Háztartás / Tavaszi nagy szelektálás: 10 dolog, amit azonnal dobj ki az otthonodból!

A tudomány mai állása szerint az ember a majomtól származik, de én biztos vagyok abban, hogy van némi közünk a hörcsögökhöz is. Elképesztő, hogy még egészséges keretek között is mennyi felesleges kacatot vagyunk képesek felhalmozni otthonainkban. Egyik-másik használati tárgyon még az árcédula is rajta van, de már a megvásárlás napján a fiókba került, ahol azóta is a sorsára vár.

Világszerte népszerű közösségi játék a „Szabadulj meg 50 felesleges tárgytól egy hónap alatt”, melynek lényege, hogy minden nap 1, legfeljebb 2 olyan tárgyat dobnak ki a résztvevők, melyre semmi szükségük. A játékhoz bárki csatlakozhat. Még jobb, ha a kidobásra ítélt tárgyakat újrahasznosítjuk vagy elajándékozzuk valakinek, akinek még jól jöhet. A könyveket, DVD-ket, régi magazinokat például tilos a kukába dobni!

Antikváriumok, piaci árusok szívesen átveszik ezeket, mert rengeteg hasznos, másokat még szórakoztató tartalommal bírnak. Budapesten is működik olyan „önkiszolgáló bolhapiac”, amely a hét minden napján nyitva van és a megunt tárgyakat be lehet vinni eladásra. Csak egy polcot kell bérelni a boltban, beárazni a holmikat és az alkalmazottak értesítenek, ha valami elkelt. Mások szívesen fényképezik le az otthon csak porfogóként funkcionáló tárgyaikat, majd egy online aukciós oldalon megválnak tőlük.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!