Ugye, milyen bosszantó, amikor nagybevásárlás után az ételek sorra kezdenek megromlani? Néha a szavatossági idejükön belül! Erről gyakran a nem megfelelő tárolási körülmények tehetnek: ha ezekre odafigyelsz, sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek majd az ételek az otthonodban.
2/10 Sütőmargarin, vaj
A sütéshez használt vajjal az a baj, hogy felbontás után hamar elkezdődik a romlás folyamata. Előbb-utóbb megsárgul, márpedig nagyobb adagot nem feltétlenül tudsz elhasználni egy-egy alkalommal. Sőt, bontatlan állapotban átlagosan csak négy hónapig marad fogyasztható!
Ezért javasolják, hogy vágd fel kisebb, például 50 grammos adagokra, majd egy tárolóedényben dobd be őket a fagyasztóba. Sütés előtt kiveszed, hagyod kiolvadni, és már használhatod is – akár egy éven keresztül! Így garantáltan frissebb hatása lesz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!