6 tanács az eszményi szempillákért

6 tanács az eszményi szempillákért

Címlap / Stílus / Arc / 6 tanács az eszményi szempillákért

Ha megfelelően ápolod és sminkeled a szempilláidat, sokkal kifejezőbbé, csábosabbá teheted tekinteted. Ráadásul egyáltalán nem igényel sok időt vagy energiát a művelet!

Göndöríts!

Bár sokan haszontalannak tartják a furcsa kinézetű eszközt, a szempilla-göndörítő valójában mindennek az alapját jelenti. Használatának kulcsa, hogy ne alkalmazz túl erős nyomást, de azért ne is bánj úgy vele, mint a hímes tojással.
A cél, hogy ne okozz magadnak sérülést, ne törd el, s ne húzd ki a pillákat. Ehhez két három fázisban, a tövektől a végek felé haladva célszerű végighaladni rajtuk.

Válassz spirált okosan!

Szempillaspirál nélkül nem smink a smink! Ám nemcsak a festék minősége és árnyalata számít, de az eszköz is, amivel fölviszed. A gumisörte előnye, hogy a legvékonyabb szálakat is bevonja, míg a műanyag kefe határozott, de mégis természetes pillavonalat eredményez.
A fésűvel pedig hosszú, jól elkülönülő pillákra tehetsz szert. Ne csak egyféle legyen a kedvenced, hiszen különböző alkalmakhoz más és más hatást érhetsz el!

Óvatosan fesd őket!

Nem szeretnél összekuszálódott póklábakat a szemedre, ugye? A csomómentes használatért mártsd a kefét a tubusba, érintsd egy eldobható arctörlő kendőhöz (ne papír zsebkendőhöz!), majd jobbra-balra kitérő mozdulatokkal haladj át a pillákon a tövektől a végekig.
A kefe végén előfordulhat, hogy összecsomósodik a festék – erre különösen figyelj, mert könnyen maszatos lehetsz tőle!

Ne ragaszkodj a vízállóhoz!

Lássuk csak, hová is kell vízálló szempillaspirál? Strandra vagy edzéshez? Ezeken a helyeken jobb, ha semmilyet sem használsz. A tartósság igazából nem függ attól, hogy ez a jelző szerepel-e a csomagoláson.
Legyél nyitott a kísérletezésben, mert talán a legbulisabb éjszakákon is egy nem vízálló darab lesz a lepergésmentes barátod!

Műszempilla? Jöhet!

Választhatsz tincses vagy soros kivitelt, illetve e célra szolgáló ragasztót is be kell szerezned. A dolog trükkje, hogy biztos kézzel helyezd egy csipesz segítségével a mű szálakat a megfelelő helyre.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, de sorsdöntő alkalom legyen terep a tesztelésre, először inkább próbáld ki otthon!

Tartós hosszabbítás?

Nincs kedved mindennap bíbelődni a pilláiddal? Akkor fontolóra veheted a különböző tartós szépítő technológiákat, amelyek heteken át sűrűbbé és hosszabbá varázsolják a pilláidat. Hátrányuk, hogy a szavatosság többnyire csak akkor garantált, ha teljesen szárazon tartod a szálakat, magyarán tusolásnál és arcmosásnál kiügyeskeded valahogy, hogy ne érje őket víz.
Úgy érzed, reménytelen szempillákkal vert meg a sors? Vékonyak, ritkák és színtelenek? Ne aggódj, vörös vagy halványszőke természetes hajszín mellett ez teljesen normális. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozással, illetve ápoló szérumokkal javíthatsz a helyzeten – de vigyázz, ne dőlj be a pénztárcád ellen irányuló támadásoknak! Ha egy módszer gyanúsan drága, inkább hagyd ki!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást