Ma március 7., Tamás napja van – Mi jellemzi a Tamásokat?

Ma március 7., Tamás napja van – Mi jellemzi a Tamásokat?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ma március 7., Tamás napja van – Mi jellemzi a Tamásokat?

Március 7. Tamás napja. A név eredetén és jelentésén kívül nem árt, ha megismerünk néhány szokást is, amelyek ezt a napot jellemezték.

Név eredete

A név az arámi Theomo (iker) szóból ered, majd a görög nyelven keresztül (Thomas, vagyis csodálatos) lett elterjedt egész Európában. Magyarországon több száz éve ünnepeljük Tamás napját, december 21-én az apostol Tamásra, március 7-én pedig Aquinói Szent Tamásra emlékezünk.

Számmisztika

Tamás nap az év 66. napja a Gergely naptár szerint (kivéve szökőévben, amikor a 67.). A számmisztikában a 66 ez egy nagyon fontos, úgynevezett mesterszámnak számít.

Ha felfedezzük életünkben, akkor abból csak jóra következtethetünk, jelentése ugyanis: egyetemes öröm.

Időjárás

„Tamás jobb ember, mint három más” – tartotta a régi mondás. Ez azonban valójában nem egy emberre, inkább az időjárásra vonatkozott, vagyis hogy márciusban végre jobb idő várható, mint az „ember”-es hónapokban, vagyis szeptemberben, novemberben és decemberben.

Kutyaugatás

A nagy Ő keresése mindig is fontos a lányok életében. Tamás nap éjjelén ezért megzörgették a kapujukat, ezzel felverve a falu csendjét és a kutyákat. Ezután már csak figyelni kellett, hogy melyik irányból hallatszik hangosabb kutyaugatás, ez jelezte ugyanis, hogy melyik irányból fog érkezni a leendő vőlegény.

Jellemzők

A Tamás név viselői általában érzékeny, az emberi rezdüléseket különösen jól megérző, nyitott és kedves személyek. Emocionális személyiségük miatt a Tamások általában népszerű emberek, akiknek van is igényük a társaságra, szeretnek közösségbe járni, másokkal beszélgetni. Sajnos az üzleti érzék nem mindig jellemzi őket.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!