Otthon / Dekor

Szürke árnyalatú falak a lakásban: az elegancia és a fény varázsa

A szürke szín nemcsak az unalom és a szomorúság kifejezője lehet. Cikkünk elolvasása után ezentúl más véleményed lesz a szürkeségről. Ez a szín eleganciát és derűt hozhat otthonodba, ha majd másként gondolsz rá. Fesd bátran szürkére otthonod falait, ha szeretsz kísérletezni! Próbáld ki, hogy milyen hatással van rád! Közreadunk néhány ötletet a szürkeség újraértelmezéséhez.

Sokféle jelentése lehet

A szürke színnek nagyszerű tulajdonságai vannak. Nem csak a köd, a bánat, az egyhangúság jelképe lehet. Sokan nem vesszük ezt észre. 

Nem vesszük észre, hogy ez a szigorúnak, „színtelennek” tartott szín milyen sokféleképpen kombinálható különböző stílusú berendezésekkel, színekkel, dekorálási eljárásokkal, vidámsággal és fényekkel. 
Még a fekete színnek is lehet fokozni hangulatjavító hatását, például érdekes motívumok festésével.
A szomorúsághoz, csalódásainkhoz, kudarcainkhoz és lelkünk minden más sérelméhez is megváltozik a viszonyulásunk, ha elkezdjük a szürke színt másként értelmezni, mint eddig.

Stílus és ragyogás

A szürke szín remekül variálható modernséggel és régies eleganciával. A fehér és a fekete színnel is a legjobbat hozhatod ki belőle, például ha csempénél vagy tapétánál alkalmazod ezeket a színeket. 
Festői háttérként szolgálhat a szürke fal, kiemelheti a formákat, az anyagokat és a színeket. 
Melegséget ad a fának, a képeknek, a fényekkel együtt ragyogóvá teszi a lakást, azok erejét fokozva gyöngyház csillogást és melegséget áraszt. Minden árnyalata megfelel egy lakás kifestéséhez, a sötéttől a halványig. 

Pezsdítő szürkeség

A szürke képes élettel feltölteni a lakás atmoszféráját. A vörös éppúgy érdekesen illeszkedik hozzá, mint a zöld, a rózsaszín vagy a világoskék. Használd bátran a színeket, közben ügyelj a stílusra. 

A szürke árnyalatú színeket szintén jól hozzá lehet illeszteni a lakáshoz. Szobanövényekkel, virágokkal, kaspókkal ámulatba ejtő hangulatot varázsolhatsz lakásodba. Olyan bútorok is érvényesülnek a szürke háttér előtt, amelyek a fehér fal előtt „elvesznének”.

Gyöngyház csillogás

A gyöngyház fényű szürke az ideális nappali színe lehet. A falak, a kanapé, a karosszékek, az asztal ‒ bármelyik bútor színe folytatása lehet ennek a csodálatos fényű szürkének.

Legjobban a fehér és a fekete emeli a gyöngyház csillogású szürke meglepő varázsát. 
Olvastad már?  Trükkök otthonra, amik nem kerülnek semmibe, de szebbé teszik a környezetedet

Ezekkel külön vagy egyszerre is kiegészítheted. Ízlésed és elképzelésed alapján dönts arról, hogy melyiket fogod használni, melyik illik jobban a lakásodhoz.

A sötétszürke

A sötétszürke nem kerülendő szín, ha egy lakás falairól van szó. A sötétszürke színű fal ideális háttere lehet a fehér konyhabútorral berendezett konyhának vagy fürdőszobának. 
Nem lesz tőle „hideg” az összhatás, ha fa és fém anyagokat raksz mellé, és gondoskodsz arról, hogy a tárgyak fényükkel melegséget kölcsönözzenek a helyiségnek, és egy kicsit felfűtsék a környezetet és a lelkedet. 
A hálószobát is uralhatja ez a szín. A sötétszürke falnak megnyugtató, feszültségoldó, könnyű álmot hozó hatása van, főként eltérő színű, sajátos hangulatot keltő, hosszú sötétítőfüggönyökkel, fehér vagy fehér alapon színes mintázatú ágyneművel.