Egyáltalán nem mindegy, melyik hónapban születtél! Tudósok elmondták, miért számít a születési hónapod

Egyáltalán nem mindegy, melyik hónapban születtél! Tudósok elmondták, miért számít a születési hónapod

Címlap / Életmód / Egészség / Egyáltalán nem mindegy, melyik hónapban születtél! Tudósok elmondták, miért számít a születési hónapod

Azt gondolnánk, az, hogy melyik évszakban vagy hónapban születtünk, igazából csak a saját kedvünk vagy az ünneplés módja és helyszíne szempontjából lehet lényeges. Kiderült azonban, hogy például egészségünk szempontjából egyáltalán nem mindegy, melyik hónapban láttuk meg a napvilágot!

Jómagam kedvenc évszaka a tavasz, és ekkor van a születésnapom is. Májusban már sok helyen meg lehet tartani a bulit, szép az idő, nem kell fagyoskodni vagy zárt terű programokban gondolkodni feltétlenül, így akár egy szuper kerti partira is van már ekkor lehetőség. Arra azonban korántsem gondoltam, hogy saját egészségemet meghatározhatja az, hogy májusban születtem. Mert hogy elméletileg ez nagyon is így van, hiszen azt, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak vagy éppen mi jellemez minket, nagyban befolyásolja a születési hónapunk. Legalábbis a tudósok szerint. És milyen igazuk van: májusi gyerek lévén hajlamos lehetek az inzulinrezisztenciára. És tényleg az vagyok.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/6
Következő»

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!