Kikapcsolódás / Szórakozás

7 sztereotípia a magyarokról, ami minden külföldinek eszébe jut

7 sztereotípia a magyarokról, ami minden külföldinek eszébe jut

3/7 Jégkocka-kérdés

Mióta hallottam, azóta figyelem, és tényleg van benne valami: többek is megjegyezték, hogy amikor Magyarországra látogattak, furcsának találták, hogy például az éttermekben csak akkor tesznek jeget a poharadba, ha kifejezetten kéred.

Talán ez is a hideghez kapcsolódó averziónkhoz köthető – lehet, hogy mégis van ebben valami?!

4/7 Ami a szívünkön, az a szánkon

Sokaknak eszünkbe jut rólunk a sajátos modorunk is, illetve az, hogy nem szoktunk finomkodni, ha nem tetszik valami.

Voltak, akik ezt kifejezetten kellemesnek, őszintének és becsülendőnek találták, de találkoztam olyan amerikaival, aki kifejezetten zavarba ejtőnek találta, és nem értette, miért nézzük zárt osztályra valónak azt, aki mosolyog a metrón.

5/7 „Mi ez a Trianon dolog?”

Nagyon érdekes volt, ahogy szinte kivétel nélkül, mindenki hatalmas mosollyal kérdezte, hogy mégis miért pörgünk mi még mindig ezen a Trianon-kérdésen?

Furcsa volt, hogy egy olyan témát, amit mi itthon még mindig nagyon érzékenynek találunk, azt máshol már egyértelműen poros történelmi adatnak gondolják – persze, nem ők vesztették el az országuk kétharmadát, mondhatnánk, hogy úgy könnyű továbblépni.

De azért mindenképpen elgondolkodtató volt, hogy sokan látnak bennünket úgy, mint akik nem képesek a fájdalmas emlékeket lenyelni, és ahelyett, hogy a megoldáson dolgoznánk – például a környező országok diplomáciai kapcsolatait építve – inkább egy megváltoztathatatlan, lassan százéves csonton rágódunk.

Oldalak: 1 2 3

2 hozzászólás

 • Avatar
  A.
  2021.01.18., 17:54

  Olcsó ár nincs: alacsony vagy magas viszont sok van. Magyar nyelvtan, tisztelt cikkíró?

  Válasz
  • Bien.hu
   Bien.hu
   2021.01.18., 18:01

   Jogos, köszi a visszajelzést! Javítottuk is az elírást.

   Válasz

Írj egy hozzászólást