Könnyen elkészíthető finomság akár a Valentin-napi asztalra. Egyszerű és gyors, és roppant kifejező. A szívecske virsli tojással töltve salátaágyon tökéletes vacsora.
Hozzávalók 2 személyre:
- 3 pár frankfurti virsli
- 2 tojás
- só
- bors
- 2 dkg vaj
- 1+1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 10 dkg madársaláta
- 8 koktél paradicsom
Elkészítés:
A virsliket hosszában kettévágjuk. Két fogvájót magunk elé készítünk. A félbevágott virslit a gömbölyded részével kifelé fordítunk. A virsli mindkét felső harmadát befelé és lefelé fordítva egymáshoz tűzzük egy fogvájóval. A virsli alsó részeit középen egy másik fogvájóval fogjuk össze. Így egy csinos szívecskét kapunk a virsliből.
Ugyanígy készítjük el a többi szívecskét is.
A tojásokat lazán felverjük, sóval és 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük.
Egy nagy bevonatos serpenyőbe egy evőkanálnyi olíva olajat és két dkg vajat melegítünk. A virsliket óvatosan a serpenyőbe helyezzük. Vigyázzunk, hogy a formájukat megtartsák. Ha kell, igazítsuk meg, hogy tökéletesek legyenek, ha megsülnek. A felvert és ízesített tojást a virslik közepébe kanalazzuk. A tojással töltött virsli szívecskéket készre sütjük.
A madársalátát és a koktélparadicsomot megmossuk. A salátát csinosan a tányérokra halmozzuk. A koktélparadicsomokat kettévágva rakjuk a tányérra. A salátát extra szűz olíva olajjal meglocsoljuk.
A tojással töltött szívecske virsliket a salátára fektetjük, és már tálalhatunk is.
Egy rozsos péksütit adjunk hozzá.