Melyik színt látnád szívesebben fürdés közben? A színterápiás fürdőrituálé

Melyik színt látnád szívesebben fürdés közben? A színterápiás fürdőrituálé

Címlap / Életmód / Egészség / Melyik színt látnád szívesebben fürdés közben? A színterápiás fürdőrituálé

Képzeld el, hogy egy meleg, pihentető fürdőben lazulsz, olajok és egy színvonalas gyógyfürdőhöz méltó fürdőtermékek keverékében. Melyik érzékszerveidet használod, hogy igazán beleéld magad ebbe a remek forgatókönyvbe?

A legnyilvánvalóbb, hogy a szaglásod (mikor belélegzed a kavargó aromákat), valamint a tapintóérzéked (hiszen ebben az álomban egy meleg víztömegben vagy). De van egy másik érzékszerved is, amit használsz: a látásod.

Az eléd táruló látványnak köszönhetően a színterápia előnyeit is élvezheted, még akkor is, ha tudatosan nem is gondolsz rá. A színek ugyanis sokkal többet jelentenek annál, mint amit látunk. Amikor hullámok és frekvenciák érkeznek a Napból, hozzánk elérve az agyunk látott színekként értelmezi azokat. A színterápia pedig azt vizsgálja, hogy ezek a hullámok és frekvenciák hogyan hatnak ránk; az idegrendszerünkre, a testünkre és az érzelmeinkre.

A színterápia előnyei akkor használhatóak ki a legjobban – és teremthető meg egyben a tökéletes gyógyfürdő-hangulat otthon – ha olyan márkák termékei közül válogatsz, amelyek maximálisan a fürdő- és színélményre fektetik a hangsúlyt.

Szerencsére idehaza is számos ilyen termék közül válogathatsz, de az igazán neked való termékek megtalálásához azt sem árt tudnod, hogy melyik színű fürdősó milyen hatással lehet rád. 

Zöld

Minden színnek van egy pozitív aspektusa, amelyet mindannyian különböző módon közvetítünk. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy tudjuk, mit jelentenek a színfrekvenciák és hogyan hatnak ránk. Ennek értelmében a zöld a növekedésről, a nyitottságról és a természettel való kapcsolatról szól. Függetlenül arról, hogy haragban vagy valakivel, vagy egy mentális akadály keresztezi az utadat, vegyél egy meleg, mélyzöld színű fürdőt. A feléd áradó energiák segíteni fognak, hogy felfrissülve és erővel telve nézz szembe a nehézségekkel.

Elan Irving/istockphoto.com

Lila

A színfrekvenciák igazodnak a gyógynövények és más növények színéhez. Ha például a levendula energiáit akarod érezni, akkor érdemes egy lila, levendulás fürdősót bevetned – ez leginkább abban a hitben segíthet megerősödést nyerni, hogy a minket körülvevő világ támogat minket. Ez a mostani változó és sok tekintetben kiszámíthatatlan időkben mindannyiunk számára előnyös lehet. Erre a célra a lila levendulás fürdősó a legjobb, híresen nyugtató illatával ugyanis hamar a pihenés és a nyugalom állapotába képes ringatni.

Sárga

A sárga a mentális és a testi erő színe, ezért különösen vonzó lehet, ha éppen egy kihívásokkal teli élethelyzetben vagy. Egy sárga ásványi fürdősó hatalmas segítség lehet abban, hogy fellazítsd és újjáéleszd a fájó izmaidat. A meleg, napsütéses sáfrányszínű fürdő ráadásul egyből olyan érzést kelthet benned, mintha egy végtelenül nyugodt mezőn lennél, ahol madárcsicsergés és tarka virágok vesznek körbe. Utóbbit felerősítve az is jó ötlet lehet, ha néhány szárított virágot is szórsz a fürdővíz tetejére.

Kék

Ha te is vonzónak találod a kék árnyalatait, az azt jelzi, hogy a valódi szenvedélyeidre kell összpontosítanod, nem pedig arra, hogy mások milyennek szeretnének látni. A tökéletes hely ahhoz, hogy azon meditálj, milyen is vagy te igazán, természetesen egy pihentető forró fürdő. Egy gyönyörű zafír színű fürdősóval például biztos, hogy békés hangulatot teremthetsz magad körül, és máris könnyebb lesz az elmélkedés. Könnyen lehet az is, hogy egy ilyen fürdőzés alkalmával győződsz meg róla, mi az, ami igazán a te utad.

Ha nem vagy biztos benne, hogy éppen melyik színre van a leginkább szükséged, vagy mindegyiket vonzónak találod, akkor a legjobb, ha egy komplett fürdőkészletet választhatsz. Így miután megengedted a fürdővizet, egyszerre többféle szín közül is válogathatsz. Biztos, hogy olyan fürdőélményt tudsz teremteni, ami akkor és ott igazodik a hangulatodhoz. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy élvezd a színterápiás fürdőt, és amilyen gyakran csak kedved tartja, ismételd meg ezt a méltán népszerű szokást.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!