Színes, habos süticsodák: így készül a hamisítatlan amerikai cupcake

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Színes, habos süticsodák: így készül a hamisítatlan amerikai cupcake

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

A muffin, mint egyszerű és gyakorlatilag bármiből elkészíthető sütemény itthon is belopta magát a sütni szeretők, illetve süteményt fogyasztani szeretők szívébe, de amerikai unokatesója, a cupcake új szintre emeli a játékot: az alap lényegében itt is egy muffin, azonban a dekoráció, a csúcsos habsipka, esetleg a gazdag krém (tengerentúli nevén frosting) nemcsak még finomabbá, de szemet gyönyörködtetővé is teszi ezeket a süticsodákat.

Csak a fantáziád szab határt

Az alap muffinreceptnek is számos változata létezik, a legtöbbünknek megvan a maga bevált módszere a sütemény elkészítésére, amit aztán persze még tovább lehet variálni: a tészta lehet kakaós, vaníliás, kókuszos, kerülhet bele csokoládé, gyümölcs, vagy valamilyen mag is.

Én többnyire az alábbi receptet használom: 5 tojást habosra keverek, majd hozzáadok 300 gramm cukrot és 200 gramm olvasztott margarint.

A masszához apránként hozzáadagolok 350 gramm lisztet, 2,5 deciliter tejet, valamint egy zacskó vaníliás cukrot.

Fél zacskó sütőporral a muffinok szép magasak lesznek, de ha például habot szeretnék tenni rájuk, akkor ebből kevesebbet használok, mert a laposabb muffinsipkát könnyebb dekorálni.

Muffinkosarakban, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek meg.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/6
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!