Ide eredetileg néhány sort terveztünk arról, hogy a görögdinnyének milyen áldásos méregtelenítő hatása van, hogy magas víztartalma segít hidratáltnak maradnod a forróságban is, vagy hogy milyen gazdag a likopin nevű antioxidánsban, de lássuk be, görögdinnyét nem ezért eszünk, hanem azért, mert finom. Az alábbi receptekben pedig még ínycsiklandozóbb lesz!
3/5 Görögdinnye dzsem
Néha olyan jó lenne, ha el tudnánk tenni zsákokba a nyári napsugarat, és télen csak elővenni belőlük néhányat, mikor szükségünk van rájuk.
Ha ez egyelőre nem is megy, a dinnyés dzsem már fél megoldás: 8 csésze mag nélküli görögdinnyét fél csésze frissen facsart narancslével, két csésze cukorral és egy adag dzsem fixszel.
A lekvárt a dzsem fixen lévő leírás szerint töltsd üvegekbe és hagyd kihűlni. A citromnak köszönhetően a lekvár nem barnul meg, és egész télen is ragyogó piros marad – öröm lesz süteménybe vagy kenyérre tenni, az ilyen különleges lekvár pedig ajándéknak sem utolsó.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!