Ide eredetileg néhány sort terveztünk arról, hogy a görögdinnyének milyen áldásos méregtelenítő hatása van, hogy magas víztartalma segít hidratáltnak maradnod a forróságban is, vagy hogy milyen gazdag a likopin nevű antioxidánsban, de lássuk be, görögdinnyét nem ezért eszünk, hanem azért, mert finom. Az alábbi receptekben pedig még ínycsiklandozóbb lesz!
2/5 Joghurtos, görögdinnyés fagylalt
Hideg, egyszerre édes és fanyar, és még krémes is. Kell ennél több? Talán csak annyi, hogy ne kelljen órákat a konyhában izzadva töltened az elkészítésével, de szerencsére ez egy ennél sokkal barátságosabb recept.
Egy villával törj össze három csésze felkockázott, mag nélküli görögdinnyét, majd keverj hozzá egy evőkanál citromlevet, negyed csésze porcukorral és fél csésze görög joghurttal. A krémet töltsd jégkrémformákba, szúrj mindegyikbe egy pálcikát, majd dermedésig mehetnek is a fagyasztóba.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!