Ide eredetileg néhány sort terveztünk arról, hogy a görögdinnyének milyen áldásos méregtelenítő hatása van, hogy magas víztartalma segít hidratáltnak maradnod a forróságban is, vagy hogy milyen gazdag a likopin nevű antioxidánsban, de lássuk be, görögdinnyét nem ezért eszünk, hanem azért, mert finom. Az alábbi receptekben pedig még ínycsiklandozóbb lesz!
1/5 Gyors dinnyés sorbet
A nagy forróságban jól esik az éppen kellemesen édes, jégbe hűtött dinnyés finomság, ezért a dinnyés sorbet biztosan bármelyik kerti parti nagy kedvence lesz. A gyerekek is imádni fogják, ha pedig felnőtteknek készül, néhány csepp vodka még izgalmasabbá teszi a receptet.
A görögdinnyés sorbet elkészítéséhez önts egy tálba egy csésze cukrot és ugyanannyi vizet, majd forrald össze őket. Ha a cukor felolvadt, tedd félre hűlni.
Egy nagy tálban törj össze 8 csészényi felkockázott, mag nélküli görögdinnyét, majd öntsd rá a cukorszirupot és 2 evőkanál citromlevet. Jól keverd össze, majd egy tepsibe töltve tedd a krémet a fagyasztóba néhány órára, és keverd át, mielőtt fagylaltos kelyhekben tálalod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!