Hírek / Szerelem / Szex

A szexjelenetek jövője: így változtatta meg a koronavírus a filmipart

A szexjelenetek jövője: így változtatta meg a koronavírus a filmipart

A forgatások biztonsági intézkedéseiről és a közeli, intim jelenetek jövőjéről a BBC kérdezte a szakma néhány meghatározó alakját.

Helen Jones, a brit pszichológiai horror, a Censor producere elmondta, most tényleg csak annyi stábtag tartózkodik a forgatás helyszínén, amennyi elengedhetetlenül szükséges. A korábbi nyüzsgő, pezsgő helyszínek most sokkal szellősebbek. Mielőtt behívnak valakit, végiggondolják: tényleg elengedhetetlenül fontos, hogy az illető személyesen is jelen legyen?

A szokásos közös monitor használata helyett most a sminkesek, fordászok, és mindenki, akinek felvétel közben a képernyőn is látnia kell a jelenetet, egy biztonságos linket használ. A stábtagok ezen keresztül a saját iPodjukon nézhetik a jelenetet. Prano Bailey-Bond, a film rendezője elmondta, hogy mivel a szereplőkön kívül legfeljebb egyszerre hat statiszta lehet jelen, meg kellett oldania, hogy néha ez a hat ember sokkal többnek tűnjön. Abban bízik, hogy a nehézségek legalább nem lesznek haszontalanok, és megkímélhetik mindenki egészségét.

„Jártam olyan orvosi műtőkben, ahol szerintem nem használtak olyan szigorú elővigyázatossági szabályokat, mint amilyeneket mi használunk a szakmában most.”

Lizzy Talbot intimitás koordinátorként dolgozik a filmiparban. Szerinte az ő feladatuk az, hogy a rendező elképzeléseit a lehető legbiztonságosabb módon keltsék életre.

„A feladatunk, hogy újragondoljuk a szexuális cselekményeket felvonultató jelenetek koreográfiáját, valamint más, nem szexuális intimitással járó jeleneteket.

-mondta a bbc-nek.

Ez magában foglalja a családok közötti szoros kapcsolattól kezdve a színészek közötti mozgások és határok meghatározásán át a szereplőkkel és a stábbal való beszélgetését is. Így biztosítják, hogy a tartalom senkinek ne okozzon szorongást. Az intimitás koordinátorok Talbot szerint segítenek abban is, hogy a színészek és a rendezők megegyezzenek abban, hogy mit hajlandók megtenni egy jeleneten belül, és mit nem.

Talbot szerint a járvány egy pozitív hozadéka lehet, hogy a személyes tér sokkal inkább fókuszba kerül. Így mindenki nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy tiszteletben tartsa másokét, és megvédje a sajátját. Mint szakmája egyik szóvivője, Talbot elárulta, hogy segített kidolgozni azokat az elveket, amelyek az újraindulást követően iránymutatást adnak a szakmának. Például, a jövőben a kameratrükköket és az utalásos jeleneteket előnyben kell részesíteni a tényleges fizikai kontaktussal szemben. Szintén kérik, hogy azokat az eszközöket, amelyeket a filmes szakmában a szexjeleneteknél az intim területek eltakarására használnak, minden színésznek külön rendeljenek. Emiatt soha nem kell azokat másokkal használniuk. Ha egy jelenetben két színésznek két méternél közelebb kell lennie egymáshoz, akkor ragaszkodni kell a teszteléshez. Az intim jelenetek forgatása előtt pedig a részt vevőknek 14 nap karantént javasolnak.

Eközben a thai filmiparban és bollywoodban teljesen betiltották az intim jelenetek forgatását. A Netflix sorozatának, a Riverdale-nek az írói pedig bejelentették, hogy átdolgozzák a teljes forgatókönyvet. A gyakori intim jeleneteknek legalább egy részét mással helyettesítik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást