Kikapcsolódás / Szórakozás

Minden idők legforróbb filmes szex jelenetei: aki látta, sose felejti el őket

Minden idők legforróbb filmes szex jelenetei: aki látta, sose felejti el őket

Akár pirulva, akár szemérmetlenül, de ha láttad ezeket a jeleneteket, biztos, hogy nem feleded őket.

A hűtlen (Unfaithful)

Edward és Connie Sumner élete maga a megtestesült amerikai álom, persze, ha a felszín alatt is pusztán ennyi lenne, nem készülhetett volna róluk olyan remek film, mint amilyen A hűtlen is.

A feleség azonban a Soho utcáin megismerkedik egy idegennel, aki megtestesít mindent, amitől egy tisztes háziasszony próbálja távol tartani magát, és mindent, ami éppen emiatt annyira izgalmas és izgató lehet.

Miközben a film egy házasság kártyavárként való összeomlását mutatja be, Connie és a rejtélyes idegen viszonya olyan elemi erővel süt át a filmvászonról, hogy túlfűtött jeleneteiktől a nézőknek is izzadni kezd a tenyere.

Ne nézz vissza! (Don’t Look Now)

Az 1973-as angol-olasz thrillerben John és Laura Baxter, a Velencében élő házaspár tragikus veszteségen próbálja túltenni magát.

Julie Christie és Donald Sutherland szomorú és szép szerelmes jelenete azonban még a gyász egyértelmű jelenléte mellett is izgalmas és izgató, a két színész között működő kémia vitathatatlan, ráadásul, a pletykák úgy tartják, hogy a szereplők nem is csak eljátszották a szex jelenetet

Bár a két tehetség játékának (vagy éppen komolyságának) hatása vitathatatlan, a rendező, Nicolas Roeg és a tökéletes vágás is nagyon sokat tett azért, hogy ez a filmes szexjelenet minden idők legforróbb képkockái közé kerüljön.

Vad vágyak (Wild Things)

Nagyon sok minden történik ebben az 1998-as amerikai krimi-drámában, de a legtöbbet emlegetett, legforróbb és talán legemlékezetesebb jelenet persze Denise Richards, Neve Campbell és Matt Dillon édes hármasa.

Miközben a film egy elég súlyos témát jár körül és nagyon érzékeny kérdéseket boncolgat, maga a szexjelenet teljesen egyértelművé teszi, hogy senki sem olyan ártatlan, mint amilyennek mutatja magát, az pedig biztos, hogy akik egyszer látták a filmet, azok soha többé nem gondolnak ugyanúgy a pezsgőre, mint ahogyan az előtt tették.

Tulajdonképpen nem is tudjuk eldönteni, hogy a buborékos ital azért került a filmbe, mert már korábban is szexisnek számított, vagy ez volt az a jelenet, ami olyan szexivé tette

Szörnyek keringője (Monster’s Ball)

A Szörnyek keringője egy nagyon sokrétű, mély, és az emberi sorsok kuszaságáról és összefonódásáról szóló történet, ami mindenképpen megérdemli a figyelmet.

A filmben látható szexjelenetek viszont önmagukban is nagyon erotikusak, szépen fényképezettek és emlékezetesek, ezt meg kell hagyni.

A valódi hatás azonban akkor jön át, ha megértjük a történetet is, ami a rassz, az elnyomás és a gyűlölet kérdéseivel egyaránt foglalkozik, ennek köszönhetően talán egyetlen olyan másik orális szexjelenet sincs a filmben, ami egyszerre szólna így hibáink belátásáról, a megbocsájtásról, vigasztalásról és a múltunkkal való szembenézésről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást