Otthon / Kert és terasz

Szerencsétlenséget hozó növények az otthonodban a feng-shui szerint

Nárcisz

Halott virág

Sokan vesznek a piacon vágott virágot, ám kevesen gondolnak arra, hogy a vágott virág, bármennyire is szép, lassan haldoklik gyökér nélkül. Ezt nézzük végig, amikor vázába rakjuk. A feng-shui szerint minden, ami élő, vitalitással teli az jó, mert generálja az energiák működését azon a helyen, ahol a lakásban elhelyezzük. A haldokló virág, éppen ezért, gyengíti ezeket a helyeket a lakásban, sőt, negatív dolgokat, történéseket vonz be.

Kaktusz

A feng-shui minden olyan tárgyat, ami éles, hegyes, szúrós védekezésre használ. Emiatt szokták a díszkardokat, legyezőket – bizonyos legyezőfajták fegyverként funkcionáltak a küzdősportokban – is az ajtó melletti falra rakni, élével, hegyével kifelé. A kaktusz tele van tüskékkel, melyek szétszórják a negatív energiát a lakásban, így a kaktusznak a helye az ablakban, a két ablak között van, hogy távol tartsa a bajt. A kaktusz közelében huzamosabban tartózkodó embert is ,,szúróssá teszi”, ezért inkább óvakodni kell tőle.

Leander

A leander a Földközi-tenger partvidékén honos, ott, ahol a mítoszok is teremnek. Nem tudni, hogy miért, de úgy tartja a babona, hogy a lányos háznál leandert tartani szerencsétlenség. Latin neve: Nerium oleander, mely Néruszra, a vizek görög istenére utal, akinek lányai a hableányok, Nereidák. A leander minden része mérgező, gyerekekre veszélyes, érzékeny bőrűek pedig könnyen allergiásak lehetnek tőle. Feng-shui szerint sem szerencsés növény – bár virágai gyönyörűek – ugyanis levelei a kardhoz hasonlítanak, ami az energia áramlását akadályozza, elvágja.

Olvastad már?  A terhesség 7 kínos, zavarba ejtő tünete

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2