Sokak számára jelenti a január 1 a múlt elfeledését és a tiszta kezdetet, de saját magunk is növelhetjük a szerencsénket. Különféle élelmiszerekről úgy tartják, hogy szerencsét hoznak, lássuk melyek ezek.
1/8 Szőlő
Tudtad, hogy Spanyolországban szilveszter éjfélkor 12 szőlőfélét fogyasztanak? Ez a szokás 1909-re nyúlik vissza, amikor a spanyol Alicante régióban élő szőlő-termelők ezt kezdeményezték. A szokás átterjedt Portugáliára, a spanyol és portugál gyarmatokra, így Amerikáig is eljutott.
Ma már Európában és Amerikában is a szőlőt egy tipikusan szerencsét hozó gyümölcsnek tartják.
A spanyolok úgy tartják, ha savanyú a szőlő, akkor vigyáznod kell januárban, mert a szerencse elfordulhat tőled.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!