Életmód / Kikapcsolódás / Szórakozás / Táplálkozás

7 pénzt és szerencsét hozó újévi étel és amit inkább ne egyél

7 pénzt és szerencsét hozó újévi étel és amit inkább ne egyél

Sokak számára jelenti a január 1 a múlt elfeledését és a tiszta kezdetet. De saját magunk is növelhetjük a szerencsénket. Különféle élelmiszerekről úgy tartják, hogy szerencsét hoznak, lássuk melyek ezek.

1/7. Szőlő

Tudtad, hogy Spanyolországban szilveszter éjfélkor 12 szőlőfélét fogyasztanak? Ez a szokás 1909-re nyúlik vissza, amikor a spanyol Alicante régióban élő szőlő-termelők ezt kezdeményezték. A szokás átterjedt Portugáliára, a spanyol és portugál gyarmatokra, így Amerikáig is eljutott. Ma már Európában és Amerikában is a szőlőt egy tipikusan szerencsét hozó gyümölcsnek tartják.

A spanyolok úgy tartják, ha savanyú a szőlő, akkor vigyáznod kell januárban, mert a szerencse elfordulhat tőled.

istockphoto

2/7. Főtt zöldek

A főtt zöldségek, beleértve a káposztát, kelkáposztát és a többi zöld levelest, számos országban jelent gazdagságot és szerencsét. Ez azért van így, mert a zöld levelek a pénzre emlékeztetnek.  A dánok például párolt káposztát esznek és cukorral, fahéjjal szórják meg, a németek és közép-kelet európai országok savanyú káposztaként fogyasztják.  

istockphoto

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást