Stílus / Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amit a szerelmed nem kérhetne tőled, de a legtöbben mégis megteszik

Tegyél olyat, amit nem szeretnél

A párkapcsolat alapját az adja, hogy a két fél kész kompromisszumokat kötni. Ahhoz, hogy működni tudjon, találni kell közös megoldásokat, amelyek mindkét félnek megfelelőek.

Ha azt érzed, a párod elnyom, mindig az ő igaza érvényesül, szinte semmibe nincs beleszólásod és folyton olyanokat kér tőled, amit nem szeretnél, akkor nem ő az igazi számodra. Amennyiben engedsz neki és végrehajtod a kéréseit csakis azért, hogy együtt maradhassatok, akkor csak saját magadnak ártasz.

Hidd el, olyan partnert érdemelsz, aki mellett valódi, erős nőnek érezheted magadat.

Add fel a karrieredet miatta

Bármennyire is jól érezzük magunkat otthon, a szeretteink körében, szívesen végzünk házimunkát, szükségünk van egyéb ambíciókra is az élet más területein is.

Ha hosszú időt töltesz otthon, munka nélkül, akkor egy idő után azt érezheted, kiégtél, változásra van szükséged. Ez teljesen természetes, mindenkinek szüksége van karrierre, motivációra és sikerekre.

Ne engedd párodnak, hogy azt kérje tőled, hagyd ott a munkahelyedet és minden idődet töltsd a családoddal. Ha túlságosan féltékeny a munkatársaidra vagy attól tart, többet fogsz keresni nála, akkor sürgősen el kellene beszélgetned vele.

Add meg a jelszavaidat

Legyen szó párkapcsolatról vagy házasságról, mindkét félnek kell, hogy legyen privát szférája. A személyiségi jogaidhoz hozzátartozik, hogy nem vagy köteles senkinek kiadni a jelszavaidat, belépési kódjaidat. Nem csak bosszantó, hanem sértő is, ha párod ellenőrzés céljából el akarja kérni ezeket.

Persze néha kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy ügyintézés miatt meg kell kérnünk párunkat, használja a jelszavunkat, de ez mindig a te döntésed legyen, ő ne követeljen ilyesmit tőled a „szerelem és a bizalom jegyében”. Sajnos rengeteg visszaélés történt már a múltban is ezzel kapcsolatban, te ne kövesd el ezt a hibát.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást