Ez a 10+1 dolog befolyásolja, hogy szerelembe esel-e valakivel vagy sem

Ez a 10+1 dolog befolyásolja, hogy szerelembe esel-e valakivel vagy sem

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ez a 10+1 dolog befolyásolja, hogy szerelembe esel-e valakivel vagy sem

Sokáig azt hitték, hogy ha két emberben megvannak azok a tulajdonságok, amiket egy potenciális partnerben keresnek, és a fontos dolgokban hasonlóan gondolkodnak, már csak találkozniuk kell egymással. Rengeteg társkereső oldal használ ebből kifolyólag olyan algoritmusokat, amelyek a válaszaid alapján ajánlanak neked olyan embereket, akikkel jól összepasszolnátok, de az eredmények szerint ez önmagában kevés, hiszen a vonzalom mindent felülírhat. Ha ez megvan, de minden más nem klappol, akkor nincs közös jövő. Ha ez nincs meg, de egyébként hasonló a személyiségetek, szintén nem fog működni. De akkor mi a fontos? Szakértők és felmérések alapján ez a 11 dolog játszik szerepet abban, hogy szerelmes leszel-e vagy sem!

1. A hasonlóság ereje

Az első, és egyben az egyik legfontosabb tényező az, hogy mennyire gondolkodtok hasonlóan. Fontos, hogy egyetértsetek az életeteket befolyásoló nagy kérdésekben, hasonló világnézettel rendelkezzetek, és a személyiségvonásaitok nagy része is megegyezzen.

Van, amiben jó, ha inkább kiegészítitek egymást, de a temperamentumotoknak és jellegzetes tulajdonságaitoknak meg kell egyezniük.

2. Közelség fontossága

Az sem mindegy, hogy két embernek mennyire nagy az igénye a másik közelségére. Ha valaki független típus, és heti két találka tökéletesen megfelel neki, míg a másiknak kell, hogy sok időt együtt legyenek, a kapcsolat a kezdetekkor véget ér. Ezért elengedhetetlen, hogy az együtt töltött időre hasonló legyen az igény.

3. Vonzó tulajdonságok

Biztosan te is tudnál mondani egy-két olyan tulajdonságot, amit kifejezetten vonzónak tartasz egy férfiben. Ez lehet a magabiztosság, a jó humorérzék vagy a gondoskodó természet, szakértők szerint pedig kell, hogy a másikban meglegyen néhány abból, ami neked fontos. Ha ez hiányzik belőle, nem biztos, hogy kialakul részedről vonzalom.

4. Közös érdeklődési kör

A kölcsönös szimpátia mellett az is sokat számít, hogy legalább nagyjából hasonló legyen az érdeklődési körötök. Hiszen ha te rettegsz a magasban, míg a párod imád repülni vagy falat mászni, nem tudtok élni közösen a hobbiknak. Míg ha ebben hasonló elveket vallotok, sokkal egyszerűbb lesz programokat is szervezni.

5. Baráti vélemények

Sokat számít egy friss kapcsolatban az, hogy a barátok és családtagok mit gondolnak róla. Ezért is bír hatalmas jelentőséggel az első nagy találkozás, amikor megismerik egymást, hiszen a véleményük befolyásol minket. Sok esetben még akkor is, ha ennek nem vagyunk tudatában!

6. Szükségletek betöltése

Mindenkinek vannak szükségletei, érzelmi és fizikai téren egyaránt. Ahhoz, hogy a szerelem kialakuljon, és a kapcsolat hosszú távon működjön, kell, hogy a partnered ezeket kielégítse számodra. Ugyanez pedig visszafelé is igaz! Ha neked igényed, hogy a másik gyakran megöleljen, csókot adjon, és nyilvánosan is fogja a kezed (hiszen a szeretetnyelved a fizikai érintés), úgy ezek nélkül nem leszel boldog.

7. Pörög az adrenalin

Kellenek az izgalmas élethelyzetek, ezek nélkül a szerelem nem tud kialakulni. Fontos, hogy néha kilépjetek a komfortzónából, akár csak olyan aprósággal is, mint hogy felültök a budapesti libegőre. Ha ilyen közös élményeket tudhattok magatoknak, az adrenalin-szint megemelkedik, és a vonzalom is erősebb lesz!

8. Kilógni a tömegből

És itt jön képbe az, hogy mindenki olyan párt keres, aki valamiben egy kicsit különleges. Ez lehet egy készség is, például az, hogy ügyesen gitározol, vagy egy fizikai tulajdonság, akár a különleges szemszíned vagy egy anyajegy az ajkad felett, ami karakteressé teszi az arcodat. Az egyediség ugyanis mindig többet ér a tökéletességnél!

9. Készen állsz?

Az, hogy mennyire vagy nyitott egy komoly kapcsolatra, nyilván befolyásolja az érzéseidet is. Ha valaki épp egy szakításon van túl, biztosan nem áll még készen egy újabb szerelemre, és mivel nem tudja magát 100%-ig beletenni a kapcsolatba, nem is lesz az hosszú távú. Szakértők szerint óriási jelentőséggel bír emiatt az időzítés; ha mindketten keresitek az Igazit, nagyobb eséllyel találjátok meg egymásban.

10. Egyedül is jó

Ugyanakkor a szerelembe eséshez kell az, hogy ne legyetek együtt mindig. Ha az első találkozástól kezdve nem tudtok különválni, és minden időtöket együtt töltitek, a láng túl gyorsan belobban, majd túl hamar kialszik.

Szükség van egy kis távolságra, hogy hiányozzatok egymásnak, és várjátok a következő találkát.

+1. Egy csipetnyi rejtély

Némi titokzatosság sokat számíthat a szerelem kialakulásában, hiszen az ismeretlen vonz minket magához. Ha a másik fél képes egy kis rejtélyt megőrizni magával kapcsolatban, és nem válik rögtön nyitott könyvvé, az előnyére is válhat a kapcsolatnak. Persze ebben meg kell találni az arany középutat, hiszen túl sok rejtélyesség már az ellenkező hatást érheti el.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!