11 dolog, ami befolyásolja, hogy szerelembe esel-e valakivel vagy sem

11 dolog, ami befolyásolja, hogy szerelembe esel-e valakivel vagy sem

Címlap / Szerelem / 11 dolog, ami befolyásolja, hogy szerelembe esel-e valakivel vagy sem

Sokáig azt hitték, hogy ha két emberben megvannak azok a tulajdonságok, amiket egy potenciális partnerben keresnek, és a fontos dolgokban hasonlóan gondolkodnak, már csak találkozniuk kell egymással. Rengeteg társkereső oldal használ ebből kifolyólag olyan algoritmusokat, amelyek a válaszaid alapján ajánlanak neked olyan embereket, akikkel jól összepasszolnátok, de az eredmények szerint ez önmagában kevés, hiszen a vonzalom mindent felülírhat. Ha ez megvan, de minden más nem klappol, akkor nincs közös jövő. Ha ez nincs meg, de egyébként hasonló a személyiségetek, szintén nem fog működni. De akkor mi a fontos? Szakértők és felmérések alapján ez a 11 dolog játszik szerepet abban, hogy szerelmes leszel-e vagy sem!

1. A hasonlóság ereje

Az első, és egyben az egyik legfontosabb tényező az, hogy mennyire gondolkodtok hasonlóan. Fontos, hogy egyetértsetek az életeteket befolyásoló nagy kérdésekben, hasonló világnézettel rendelkezzetek, és a személyiségvonásaitok nagy része is megegyezzen.

Van, amiben jó, ha inkább kiegészítitek egymást, de a temperamentumotoknak és jellegzetes tulajdonságaitoknak meg kell egyezniük.

2. Közelség fontossága

Az sem mindegy, hogy két embernek mennyire nagy az igénye a másik közelségére. Ha valaki független típus, és heti két találka tökéletesen megfelel neki, míg a másiknak kell, hogy sok időt együtt legyenek, a kapcsolat a kezdetekkor véget ér. Ezért elengedhetetlen, hogy az együtt töltött időre hasonló legyen az igény.

maryviolet/depositphotos.com

3. Vonzó tulajdonságok

Biztosan te is tudnál mondani egy-két olyan tulajdonságot, amit kifejezetten vonzónak tartasz egy férfiben. Ez lehet a magabiztosság, a jó humorérzék vagy a gondoskodó természet, szakértők szerint pedig kell, hogy a másikban meglegyen néhány abból, ami neked fontos. Ha ez hiányzik belőle, nem biztos, hogy kialakul részedről vonzalom.

4. Közös érdeklődési kör

A kölcsönös szimpátia mellett az is sokat számít, hogy legalább nagyjából hasonló legyen az érdeklődési körötök. Hiszen ha te rettegsz a magasban, míg a párod imád repülni vagy falat mászni, nem tudtok élni közösen a hobbiknak. Míg ha ebben hasonló elveket vallotok, sokkal egyszerűbb lesz programokat is szervezni.

5. Baráti vélemények

Sokat számít egy friss kapcsolatban az, hogy a barátok és családtagok mit gondolnak róla. Ezért is bír hatalmas jelentőséggel az első nagy találkozás, amikor megismerik egymást, hiszen a véleményük befolyásol minket. Sok esetben még akkor is, ha ennek nem vagyunk tudatában!

A következő oldalon találsz még 6 befolyásoló tényezőt. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást