Ritkán vagy nem éltek szexuális életet? Ezek a lehetséges okok

Írta: ,

Hiába tűnik úgy, hogy még a csapból is az erotika folyik, manapság egyre több pár él egymás mellett rövidebb-hosszabb ideig inkább barátként. Ráadásul anélkül, hogy beszélnének a szexhiány jelentette problémáról, és igyekeznének megoldani!

Nem olyan jó Kép forrása: unsplash

Talán nem hitted volna, de a testiségtől távol maradó emberek többsége azért dönt így, mert egyszerűen fogalma sincs, mi olyan jó az egészben.

Márpedig így nem tekinthető „magatartászavarnak” vagy „lelki problémának” a dolog – kizárólag a józan ész eredménye, elvégre ki akarna önszántából olyasmivel foglalatoskodni, ami nem is annyira jó neki?


Tantrikus szex: Így ébreszd fel magadban az isteni szeretőt


Az élvezet nélkül maradásnak tucatnyi oka lehet: a párok egy része kizárólag a közösülésre hagyatkozik, mások túl gyorsan le akarják tudni, s olyanok is vannak, akiknek az ágybéli produkciójára az orgazmus miatti teljesítménykényszer nyomja rá a bélyegét.

Egymás testének és vágyainak újrafelfedezése ilyenkor megoldást jelenthet. Ne restelljétek egyenesen a csókolózástól kezdeni az alapokat!

Rossz érzést kelt Kép forrása: depositphotos.com

Az élvezet a szexualitás egyik kulcseleme. De nehéz úgy átélni, ha dühös vagy, szomorú, esetleg lelki fájdalmat okoz neked valami.

A már említett teljesítménykényszeren kívül a bűntudat, a szégyen és a szorongás is képes hasonlóan negatív érzelmeket generálni. Ez sajnos annyira eluralkodhat a kapcsolatotokon, hogy megfeledkeztek az összebújás stresszoldó hatásáról.

Pedig, biztos emlékszel, milyen érzés, amikor majd’ felrobbansz az idegességtől, ám jön a párod, megcsiklandoz, és a puszta érintés elolt benned minden haragot.

Ha pedig a szégyen a fő problémád, tudati szinten kell helyretenned magadban, hogy a szeretkezés még véletlenül sem bűn – ám ha gyermekkori szocializáció révén maradt benned ez az ellenérzés, készülj fel, hogy nem két percbe telik majd semlegesíteni.