Forró nyári szextippek, ha kezd kihűlni a kapcsolatotok

Schuster Borka
Írta: ,

A nyári kánikula a kedélyeket is felforrósítja, azonban úgy tűnik, a vágytól a beteljesedésig csak kevesen jutnak el - ez derült ki legalábbis egy friss felmérésből. A brit fiatalokon végzett kutatás tanulsága szerint ugyanis ilyenkor még jobban vágyunk az újdonságokra, azt viszont nem mindig tudjuk, hogy a hálószobában  mivel pezsdíthetnénk fel a hangulatot.

Nyáron szexibbnek érezzük magunkat

A napfény bizonyítottan hat a dopamin és a szerotonin szintre, emiatt pedig napos időben boldogabbnak, önfeledtebbnek érezhetjük magunkat. Nem a napfény azonban az egyetlen, ami kedvez a nyári flörtöknek.

A kint töltött éjszakák, a fesztiválok, a nyári filmek és slágerek egyaránt azt segítik elő, hogy a nyárhoz egy könnyedebb, lazább életérzést társítunk, ami a friss szerelmeket és az izgalmas kalandokat élteti.

Ráadásul a munkahelyünktől vagy az iskolától távol a stressz is csak ködös emlék lesz, a miniszoknyák vagy atléták alól kivillanó bőr pedig gyorsan felébreszti a szenvedélyt a forró évszakban.

Keressük az újdonságot, de csak nehezen találjuk

A Durex kutatásban résztvevő angol fiatalok 26%-a jobban kívánja a szexet nyaranta, 13%-uk pedig bátrabb, és több mindent próbál ki a hálószobában ilyenkor. A britek 47%-a új kaland után néz idén nyáron, és csak  5%-uk  tervezi, hogy több időt tölt el a párjával. A felmérés azonban arra is rávilágított, hogy a legtöbb párnak segítségre van szüksége ahhoz, hogy felpezsdítse szexuális életét. Ugyanis a megkérdezettek 1/5-e nyilatkozta azt, hogy semmi javulás nem történt a szexuális életükben az elmúlt évben, és meglepő módon 10-ből 1 ember (egészen pontosan 11%) állítja azt, hogy semmi újat nem próbáltak ki a hálószobában az elmúlt 6 évben.

A párok tehát könnyen a megszokás rabjává válnak, ezért a Durex nyári kampányában, az „Irány a Paradicsom!”-ban pezsdítő tippeket osztogat majd a Facebook oldalán, hogy valóban kiélvezd a nyarat, és még jobban, vagy ismét közelebb kerüljetek egymáshoz a pároddal.

Vérforraló hálószobai tippek fülledt éjszakákra

De ha már nem bírsz a kampányra várni, vagy csak úgy érzed, a jó ötletekből sohasem elég, nekünk is van néhány tippünk, hogyan hozd vissza a szenvedélyt a közös ágyatokba:

Forrósító jégkockák

A kánikulában nem csak a légkodni segíthet lehűteni magatokat, hanem pár ínycsiklandó jégkocka is, amik ráadásul egy kis kreativitással még jobban fokozhatják a "libabőr faktort". Ezúttal ne csak sima csapvizet engedj a tartóba, hanem egy tálkában óvatosan törj össze néhány mentalevelet, majd ezeket öntsd fel vízzel, hagyd állni néhány órát a hűtőben, és ezután, leszűrve kerüljön a mentás víz a fagyasztóba.

A hűsítő jégkockák persze egy ártatlan limonádéba is jól jönnek, de a hálószobában sokkal csintalanabb dolgokra is használhatjátok őket – a bizsergető menta egyrészt lehűt, a jég érintése, a csupasz bőrön csöpögő víz pedig felforrósít, ami a hangulatot illeti. Ha szeretnéd, néhány csepp eperlevet is tehetsz a vízbe, hiszen a nyári gyümölcs híresen hatásos afrodiziákum.

Egy kanálnyi szerelem

Tegyél néhány fém kiskanalat néhány órára a fagyasztóba, majd engedjétek szabadjára a fantáziátokat a hűvös fém érintésével.

Tedd a kanalat a párod ajkaira, majd simítsd végig a nyakát, a mellkasát és a hasát, majd haladj tovább az intim testrészek felé, és a belső combokon csúsztasd le a kiskanalat egészen a lábujjáig. A hűvös fém érintése egyszerre bizsergető és izgalmas is.

Mire jó egy strandtörülköző!

Senki nem indul nyaralni strandlepedő nélkül, de nem is gondolnád, mi mindenre jó, ha van nálatok egy nagy méretű törülköző. A törülközőt például a csípőd alá is teheted, a két végét pedig a párod kezébe adhatod, ez a felállás pedig feldobja a legtöbb pózt - a textilt meghúzva ugyanis sokkal közelebb kerülhettek egymáshoz.

Izgalmas helyszínek

Homokos tengerpart, éjszakai séta, romantika a holdfény alatt. Most végre ahhoz sincs túl hideg, hogy a szabad ég alatt bújjatok össze. Persze, bármilyen lelombozó is, nem árt, ha tisztában vagytok a vonatkozó jogszabályokkal, ezért a legjobb, ha magánterületen maradtok, vagy legalábbis megbizonyosodtok arról, hogy senki nem lát benneteket, és főleg senkit sem zavartok a magánéletetekkel.

Ha egy kis izgalom belefér, akkor a szabadtéri szex felkorbácsolhatja a szenvedélyt, ha pedig kevésbé vagytok bevállalósak, egy kis incselkedés akkor is belefér a csillagok alatt, aztán, ha az étvágyatok már megjött, otthon rátérhettek a főfogásra.