5 eszméletlen valóságos film a szerelemről – Látnod kell neked is őket

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 eszméletlen valóságos film a szerelemről – Látnod kell neked is őket

Ha kedved támad bekuporodni a kanapéra egy romantikus film kíséretében, nagy valószínűséggel hosszú időt töltenél a válogatással, hiszen kismillió szerelmes mozi készült már. De valójában csak nagyon kevés olyan történet van, ami képes úgy megragadni egy friss kapcsolat szépségét, vagy egy szakítás fájdalmát, hogy azzal maximálisan azonosulni tudj. Most összegyűjtöttünk 5 nagyon őszinte filmet a szerelemről, amit feltétlenül meg kell nézned (akkor is, ha már láttad!).

Blue Valentine Kép forrása: shogofawafa.wordpress.com

Nem minden szerelmes történet ér véget happy enddel – ahogy azt a való életben is megtanulhattuk sajnos. A filmben végignézhetjük, ahogy két fiatal szerelembe esik, és mindent körülölel a rózsaszín köd; aztán azt is, ahogy a tökéletesnek induló párkapcsolat hogyan omlik össze a valóság és a személyes problémák súlya alatt.

A páros viszont nem áll még készen a továbblépésre, ezért adnak maguknak még egy esélyt, és mindent elkövetnek, hogy ismét fellobbantsák azt a kezdeti lángot. A film ennek a szomorú valóságát mutatja meg élethűen: sokszor hiába igyekszünk kihozni magunkból a legtöbbet, és ragaszkodunk a gyönyörű emlékekhez, ez sajnos nem mindig elég a szerelem életben tartásához.

Továbbállók Kép forrása: imdb.com

A történet Burt és Verona köré fonódik: a harmincas éveikben lévő páros épp babát vár, és természetesen a lehető legjobb lakhelyet szeretnék kiválasztani a csöppségnek. Így útra kelnek, és egy vicces, ugyanakkor rendkívül őszinte utazás kereteiben nekivágnak a világnak, ahol meglátogatják a barátaikat és rokonaikat.

A történet egyszerre mutatja meg a felnőttkortól való félelmet, az elköteleződés valódi jelentését, és a családalapítás rögös útjait – ami csak egy képzeletbeli világban olyan egyszerű; az igaziban folyamatosan ott kell lennünk egymásnak, hogy támaszt nyújthassunk a nehezebb időkben. Ezt a filmet kifejezetten azoknak ajánljuk, akik gyermekvállaláson gondolkodnak, de gyakorlott szülőknek is érdekes lehet!

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!