5 megállapítás, ami minden mániákus félrelépőre jellemző

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 megállapítás, ami minden mániákus félrelépőre jellemző

Talán könnyebben feldolgozod a megcsalást, ha megérted, hogyan viselkednek, és milyen rossz tulajdonságokkal rendelkeznek azok, akik szinte hivatásszerűen űzik ezt az életmódot. Bármennyire is fáj most a szíved, a mániákus félrelépőket leginkább csak sajnálni lehet értéktelen szerelmi életük és hozzáállásuk miatt…

Hajtja őket az adrenalin Kép forrása: bloglovin.com

Vagy a vérük, vagy csak az, hogy egyszerűen férfiak – mindegy, mire fogjuk, a lényeg, hogy az állítólagosan erősebbik nem „másként van összerakva”. Sokan evolúciós okokra fogják a félrelépést, hiszen cáfolhatatlan tény, hogy a legtöbb fajnál a hímek nem éppen monogámok.

Azonban ma már meglehetősen ósdinak hat ez a megállapítás, hiszen egyrészt emberek vagyunk, akik – állítólag – irányítani tudják tetteiket, másrészt pedig a szociológusok már rég rácáfoltak arra, hogy ez az alapelv manapság is beváltaná a hozzá fűzött reményeket. Igaz, napjainkban már nem feltétlenül a túlélés számít, de az utódok szempontjából a család egysége sokkal fontosabb, minthogy a férfiak minél több nőt termékenyítsenek meg.

Megszállott hazudozók Kép forrása: whowhatwear.co.uk

A mániákus félrelépőknek alig van őszinte mondatuk, hiszen állandóan rejtegetnek valamit: hazudniuk kell annak, akivel titkos viszonyt ápolnak, és persze annak is, akivel hivatalosan együtt vannak. Ebbe az ördögi körbe pedig kivédhetetlenül csatlakoznak mások is: közös ismerősök, barátok, kollégák, vagy éppen rokonok.

A félrelépők egy idő után nagyon nehezen tudnak eligazodni azon, mit is mondtak előző nap, vagy éppen a múlt héten, ezért gyakran egy komplett élettörténetet építenek ki magunkat, elhagyva a valóságot.

Ha nagyon belesüppednek ebbe az életvitelbe, szinte már maguk is elhiszik, amit állítanak – ezért tudnak olyan meggyőzőek lenni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!