Veled is megtörtént már: 7 szakítás utáni hiba a Facebookon

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Veled is megtörtént már: 7 szakítás utáni hiba a Facebookon

Egy szakítást sosem könnyű átvészelni, ám az egész biztosan nem segít, ha hagyod, hogy nyilvánosan sajnáljanak. A barátok, családtagok személyesen is meg tudnak vigasztalni, és ennek a segítségnyújtásnak csak a te lelkedben marad nyoma. Az azonban, ami egyszer felkerült a világhálóra… Nos, az ott is marad!

Kapcsolatot színlelsz Kép forrása: elitedaily.com

Végül, de nem utolsó sorban az egyik legnagyobb hiba, ha szakítás után kapcsolatot színlelsz valakivel az online felületen. Ennek – sok egyéb mellett – azért sincsen értelme, mert az ismerőseid pontosan tisztában lesznek vele, hogy semmi komoly nincs köztetek, sőt talán soha nem is találkoztatok. És mivel az ismerőseid tudják, előbb-utóbb az exed is tudni fogja. Na és mi jut majd az eszébe? Biztos lehetsz benne, hogy nem a békülés vagy az, hogy élete legnagyobb hibájának tartsa a szakításotokat…

Bárhogy is viselkedsz a különválás után, azt sose feledd, hogy később nem fogsz szívesen emlékezni erre az időszakra. Hidd el, sokkal jobb, ha időt adsz magadnak a szakítás feldolgozására, mint hogy később magyarázkodnod kelljen az elkövetett bakijaid miatt...

Úgy teszel, mintha csodásan lennél Kép forrása: playbuzz.com

Sokan úgy lábalnak ki a szakításból, hogy minden őrültségbe belemásznak. Úgy vélik, mivel idáig visszafogták magukat, most aztán jöhetnek az egyéjszakás kalandok és a reggelig tartó bulik.

Tény, hogy ez is egy módja a továbblépésnek, ám nem tanácsos az összes görbe estéd részleteit az adatlapodon rögzítened.

Egyrészt, valaha szeretted a barátodat. Nyilván te sem látnád szívesen, ha pár órával a szakításotok után vadidegenekkel pózolna egy fergeteges habpartiban. Nem kell megmutatnod, hogy mennyire csodásan vagy, még ha ténylegesen azt is gondolod, hogy innentől rendben lesz az életed.

Ha pedig ramatyul érzed magad, pláne felesleges mindenkit áltatnod az ellenkezőjével.