A szakítás nem mindig valaminek a vége: 3 okunk is van rá, miért lehet ez a legjobb dolog, ami történhetett veled

Szirák Viki
Írta: ,

Ha szakítás, akkor rögtön a sírással eltöltött órák, a hirtelen keletkező hiányérzet és a csalódottság jut eszünkbe. Az első hetekben azt gondoljuk, soha többé nem leszünk már boldogok, pedig végül mindig beigazolódik ennek ellenkezője. És ilyenkor van igazán szükséged egy kis nézetváltásra, hogy meglásd azt, egy szakításban rengeteg új lehetőség rejlik. Mi el is áruljuk, mi az a három ok, ami miatt ez bizony előnyödre fog válni!

Érdekes, de tényleg igaz: az emberek egyik legnagyobb motiváló ereje a fájdalom. Egy rossz kapcsolatból sosem lépünk ki akkor, amikor még azt gondoljuk, "nem olyan vészes", és általában egészen a végsőkig ottmaradtunk, míg már tényleg elviselhetetlenné válik a helyzet.

Valamiért csak akkor merünk lépni, amikor már tarthatatlan számunkra az állapot, és ez a fájdalom az, ami igazán motivál minket a továbbhaladásra.

Az emberek akkor hajlandók kockáztatni, nagyot álmodni, változtatni, amikor egy szakítás után úgy érzik, szükségük van valamire, amibe kapaszkodhatnak. Ilyenkor döntenek úgy, hogy elköltöznek akár egy másik országba, vagy karriert váltanak, vagy akár csak levágatják a hajukat, hosszú hónapok vacillálása után.

A szakítás egyik nagy előnye, hogy mert valami véget ér az életünkben, rögtön keresni kezdünk egy új élményt.

Gondolj csak vissza az előző alkalmakra, amikor véget ért egy kapcsolatod! Biztos, hogy te is akkor mertél igazán változtatni, utazni, és kockáztatni, amikor újra szingli lettél. Ez most sem lesz másképp!

Egy szakítást általában több probléma előz meg. Komoly veszekedések, a bizalom megrendülése, és az állandó bizonytalanság afelől, hogy vajon most mi következik: amikor ezt éled át napi szinten, a lelked borzasztóan elfárad.

Noha két kézzel kapaszkodsz még a közös emlékeitekbe, és abba az álomba, amit a kapcsolat kezdetén felépítettetek, valójában mindez csak még inkább tönkretesz téged. Ezért is mondják azt, hogy egy szakításban nem is az a legrosszabb, amikor kimondjátok, hogy vége, hanem az a néhány hét, vagy akár hónap, ami mindezt megelőzi.

Amikor végre megkapod a lezárást, sajnos a szomorúság veled lesz, ez elkerülhetetlen, de egy régóta hiányolt érzés is megjelenik majd: a megkönnyebbülés.

Valóban nehéz lesz megszokni, hogy már nincs ott veled az a személy, aki korábban minden napodnak részese volt, de a megkönnyebbülés az, ami segít a lelkednek regenerálódni. Ez az első lépcsőfok azon az úton, ami most rád vár!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv