Nászéjszaka manapság - Inkább ne támassz túl nagy igényeket

Írta: ,

A hagyományos értelemben vett nászéjszaka – őszintén mondhatjuk, hogy szerencsére – manapság már igen ritka. Korábban komoly érdekek, szándékok és alapszabályok társultak ehhez a nem mindig kellemes eseményhez, de manapság gyakran több éves, szabadon választott együttélés előzi meg a nagy napot – emiatt a nászéjszaka is kicsit elértéktelenedett. Vagy mégsem?

Lehetetlen küldetés pro és kontra Kép forrása: intimateweddings.com

1/5 Lehetetlen küldetés pro és kontra

A nászéjszaka kimaradásának első és egyik legjelentősebb oka a fáradtság, ami manapság a nagy esküvőket követően kivétel nélkül jelen van.

A folyamatos aggodalmaskodás, hogy minden a terv szerint halad-e eleve leszívja majd az energiádat, és valószínűleg nem az esküvőt megelőző napokban fogod megtapasztalni életed legpihentetőbb alvását…

Hátráltató tényező lehet, hogy amíg a vendégek hazamehetnek, ha elfáradtak, te nyilván utolsóként távozol újdonsült férjeddel karöltve.

A további készületeket illetően sem árt, ha érdeklődtök, hiszen ezek szintén extra teendőket jelenthetnek. A legtöbb étterem másnap ugyanúgy üzemel, így előfordulhat, hogy a dekorációt és az egyéb holmikat még reggel el kell vinnetek.

Ebben az esetben jó, ha segítséget kértek pl. az örömszülőktől, hogy ne kelljen még a pakolással, illetve a torták, maradékok elosztogatásával is nektek bajlódnotok.

Muszáj elmaradnia? Kép forrása: theeverylastdetail.com

2/5 Muszáj elmaradnia?

A kimerültség ellenére természetesen nem muszáj elmaradnia a nászéjszakának, ha éreztek magatokban kellő energiát, sőt, akár a menyasszonytánc utáni átöltözést is kellemesen elnyújthatjátok.

Így a hagyománynak kétségtelenül eleget tesztek, ráadásul az izgalmas helyszín és körülmény is sokat dob majd a hangulatotokon.

Persze sok függ attól is, mennyire szeretnétek az első, férj és feleségként megélt éjszakátokat egy villámgyors légyott formájában eltölteni…

Ha ez passzol hozzátok, az elképzeléseitekhez és az esküvőtökhöz, akkor bátran kerítsetek sort rá, éjfél tájékán még jóval több energiátok van, mint hajnalban.

Amennyiben másként képzelitek el a nászéjszakát, jöhetnek a további, szintén emlékezetes lehetőségek!

Végre a hitvesi ágyban Kép forrása: rocknrollbride.com

3/5 Végre a hitvesi ágyban

Könnyen előfordulhat, hogy mire mindenki kidől, ti nem csupán átestek a holtponton, hanem annyira megkönnyebbültök, hogy pont ideális hangulatba kerültök a nászéjszakához.

Lehet, hogy odakinn már javában beindult a vasárnapi élet, de ez egyáltalán ne zavarjon titeket, hiszen ez számotokra igazán különleges nap.

A gyors zuhany után bátran felkaphatod azt a szexi fehérneműt, és már át is adhatjátok magatokat a pillanatnak!

Ami azonban fontos, hogy csak akkor kerítsetek sort az együttlétre, ha valóban ráhangolódtatok, mert a megtervezett, „muszájból” történő szeretkezés mindig illúzióromboló.

A nászéjszaka egy szép, de nem megismételhetetlen alkalom, tehát ne érezzétek kötelező programnak, ha akár fáradtságból, kedvetlenségből, vagy bármi másból adódóan elhalasztjátok.

Az elcsúsztatott nászéjszaka Kép forrása: makennaalyse.com

4/5 Az elcsúsztatott nászéjszaka

Lássuk, milyen lehetőségeitek vannak akkor, ha hullafáradtan estek be az ágyba!

Ilyenkor az a legjobb, ha nem erőltettek semmit, és inkább pihentek egy jó nagyot.

Délután, amikor végre ébredeztek, annál kellemesebb lesz az összebújás, hiszen az élmények még frissek, viszont már nem vagytok annyira fáradtak, hogy képtelenek lennétek akár megmozdulni is.

Ha van rá módotok, az a legjobb, ha a nap hátralévő részében ki sem másztok az ágyból, bepótoljátok azt, amit néhány órával elcsúsztattatok.

Amennyiben a legtökéletesebb egymásra hangolódásra vágytok, úgy az együtt töltött napot a következő reggelen a nászúttal folytatjátok – így végképp nem fogjátok azt érezni, hogy bármiről lemaradtatok.

Ne tervezd túl az estét Kép forrása: stylemepretty.com

5/5 Ne tervezd túl az estét

Az esküvődön bizonyára látni fogod, hogy csak ritkán alakulnak úgy a dolgok, ahogy azt eltervezted, és általában annál rosszabb a végeredmény, minél többet agyalsz rajta.

Ez pontosan igaz a nászéjszakára is: felesleges minden pillanatát, percét előre elképzelned. Sokkal jobb, ha spontánok maradtok, és csak sodródtok az árral!

Akár az öltözőben, akár a lagzi után vagy épp a másnap reggelén találtok egymásra, mindenhogy tökéletes lesz.

Eleve csak rátok tartozik az esemény, ti pedig bizonyára megértitek egymást, ha most házasodtatok össze.

Az mindenesetre biztos, hogy sokkal jobban jártok, ha csak és kizárólag a saját elképzeléseitekre, igényeitekre hagyatkoztok, nem pedig olyan hagyományokra, amik már nem feltétlenül illenek bele a modern esküvőkbe.