Nászéjszaka manapság - Inkább ne támassz túl nagy igényeket

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A hagyományos értelemben vett nászéjszaka – őszintén mondhatjuk, hogy szerencsére – manapság már igen ritka. Korábban komoly érdekek, szándékok és alapszabályok társultak ehhez a nem mindig kellemes eseményhez, de manapság gyakran több éves, szabadon választott együttélés előzi meg a nagy napot – emiatt a nászéjszaka is kicsit elértéktelenedett. Vagy mégsem?

Lehetetlen küldetés pro és kontra Kép forrása: intimateweddings.com

A nászéjszaka kimaradásának első és egyik legjelentősebb oka a fáradtság, ami manapság a nagy esküvőket követően kivétel nélkül jelen van.

A folyamatos aggodalmaskodás, hogy minden a terv szerint halad-e eleve leszívja majd az energiádat, és valószínűleg nem az esküvőt megelőző napokban fogod megtapasztalni életed legpihentetőbb alvását…

Hátráltató tényező lehet, hogy amíg a vendégek hazamehetnek, ha elfáradtak, te nyilván utolsóként távozol újdonsült férjeddel karöltve.

A további készületeket illetően sem árt, ha érdeklődtök, hiszen ezek szintén extra teendőket jelenthetnek. A legtöbb étterem másnap ugyanúgy üzemel, így előfordulhat, hogy a dekorációt és az egyéb holmikat még reggel el kell vinnetek.

Ebben az esetben jó, ha segítséget kértek pl. az örömszülőktől, hogy ne kelljen még a pakolással, illetve a torták, maradékok elosztogatásával is nektek bajlódnotok.

Muszáj elmaradnia? Kép forrása: theeverylastdetail.com

A kimerültség ellenére természetesen nem muszáj elmaradnia a nászéjszakának, ha éreztek magatokban kellő energiát, sőt, akár a menyasszonytánc utáni átöltözést is kellemesen elnyújthatjátok.

Így a hagyománynak kétségtelenül eleget tesztek, ráadásul az izgalmas helyszín és körülmény is sokat dob majd a hangulatotokon.

Persze sok függ attól is, mennyire szeretnétek az első, férj és feleségként megélt éjszakátokat egy villámgyors légyott formájában eltölteni…

Ha ez passzol hozzátok, az elképzeléseitekhez és az esküvőtökhöz, akkor bátran kerítsetek sort rá, éjfél tájékán még jóval több energiátok van, mint hajnalban.

Amennyiben másként képzelitek el a nászéjszakát, jöhetnek a további, szintén emlékezetes lehetőségek!