Árulkodó jelek, hogy munkahelyi viszonyba kezdett - Ilyenkor kezdj el gyanakodni

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akadnak tipikusnak mondható jelei annak, ha a barátodnak munkahelyi viszonya van – vagy legalábbis tetszik neki valaki a kollégái közül. Nem kell egyből pánikba esned, de ha az alábbi jelek közül több is jellemző lett rá, akkor ideje gyanakodnod egy harmadik személy jelenlétére.

Ha a barátod félrelép, akkor a körülményeket illetően senkiben sem bízik, csakis magában.

Emiatt van az, hogy esze ágában sincs lehetőséget teremteni arra, hogy beszélgethess a kollégáival, tehát nem fog elvinni egyetlen közös találkozóra sem.

Nyilván fél tőle, hogy valaki véletlenül, vagy akár szánt szándékkal elszólja magát, de attól is tart, hogy esetleg összefutsz a másik nővel, ami aztán főleg kínos tud lenni (akár tud rólad, akár nem, ez mindenképpen feszült helyzetet teremt).

Persze ne gondolj egyből a félrelépésre, ha valamilyen programról lemaradsz, de amennyiben erősen szorgalmazza a részvételét egy családi napon (amin az összes kolléga és feleség/barátnő részt vesz), téged viszont esze ágában sincs meghívni, akkor az mindenképpen intő jel.

Ez megint csak egy kétélű dolog, hiszen az előléptetés következménye, előszobája is lehet az, ha a barátod sokat túlórázik. Normális esetben mindezt kettőtökért, a jobb anyagi feltételekért teszi, tehát nem muszáj rögtön kombinálnod.

Ezzel szemben gyanúra ad okot, ha csak és kizárólag egy kollégával kell elvégeznie ezeket a plusz feladatokat, ráadásul furcsa időpontokban és rendszeresen a munkahelyen kívül találkoznak.

Ha mindezt tetőzi azzal, hogy megváltozik a viselkedése, és nyomban ingerültté válik, amikor kérdezősködsz (akkor is, ha az érdeklődésed teljesen általános), sajnos van okod aggodalmaskodni.

A mérleg nyelvét negatív irányba dönti, ha a túlórákat nem követi extra bevétel, nem előzte meg a feladatkörének megváltozása, vagy nem hozható össze semmilyen konkrét céges kötelezettséggel.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019