Munkahelyi viszony? Árulkodó jelek, hogy nem hiába gyanakszol

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akadnak tipikusnak mondható jelei annak, ha a barátodnak munkahelyi viszonya van – vagy legalábbis tetszik neki valaki a kollégái közül. Nem kell egyből pánikba esned, de ha az alábbi jelek közül több is jellemző lett rá, akkor ideje gyanakodnod egy harmadik személy jelenlétére.

Ez megint csak egy kétélű dolog, hiszen az előléptetés következménye, előszobája is lehet az, ha a barátod sokat túlórázik. Normális esetben mindezt kettőtökért, a jobb anyagi feltételekért teszi, tehát nem muszáj rögtön kombinálnod.

Ezzel szemben gyanúra ad okot, ha csak és kizárólag egy kollégával kell elvégeznie ezeket a plusz feladatokat, ráadásul furcsa időpontokban és rendszeresen a munkahelyen kívül találkoznak.

Ha mindezt tetőzi azzal, hogy megváltozik a viselkedése, és nyomban ingerültté válik, amikor kérdezősködsz (akkor is, ha az érdeklődésed teljesen általános), sajnos van okod aggodalmaskodni.

A mérleg nyelvét negatív irányba dönti, ha a túlórákat nem követi extra bevétel, nem előzte meg a feladatkörének megváltozása, vagy nem hozható össze semmilyen konkrét céges kötelezettséggel.

Mivel életünk igen jelentős részét a munka teszi ki, természetes, hogy beszélünk róla. Akár a különféle konfliktusokról, akár az elért eredményekről van szó, nyilván megosztjuk tapasztalatainkat, véleményünket szerelmünkkel.

Nos, ha a te barátod túlságosan szűkszavú a munkáját illetően, esetleg semmit sem szól a kollégáiról, akkor lehet, hogy nem csak a feladatait titkolja előled.

Persze nem arról van szó, hogy félrelépett, ha néhány fárasztó hét után leginkább semmihez sincs kedve.

De ha idáig beszédes volt, és adott esetben említette is a kedves kolléganőjét, majd most rögtön ingerült lesz, ha a munkáról kérdezed, akkor sajnos lehet, hogy változott a biztosnak hitt felállás.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!