Emiatt mennek tönkre a modern kapcsolatok: nagyszüleink még odafigyeltek ezekre

Balatoni Dóra
Írta: ,

Akár párkapcsolatban éltem, akár szingli voltam, időről időre felmerült bennem a kérdés, vajon miért megy tönkre a mai, modern kapcsolatok nagy része? Létezik még egyáltalán olyan, hogy örök szerelem?

Sajnos a kérdésekre ma sem tudom biztosan a választ, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy a pároknak érdemes lenne átgondolniuk néhány dolgot. Mi az, amit a nagyszüleink máshogy csináltak? Nekik hogyan sikerült egy életen át együtt maradniuk? Vajon mi hol rontjuk el?

Nem kommunikáltok eleget

Az első és legfontosabb dolog, amit én is tapasztalok, a párok közötti kommunikáció hiánya. Minden kapcsolatban felmerülnek problémák, és rosszul tesszük, ha ezeket megpróbáljuk a szőnyeg alá söpörni. Az erős kapcsolat titka, hogy a felek mindent megbeszélnek egymással és közösen tesznek azért, hogy sokáig együtt maradjanak.

A ki nem mondott szavak és érzések egy idő után felgyülemlenek bennünk és haraggá változhatnak. Nem szabad semmit magunkban tartani, mert annak biztosan nem lesz jó vége. Ha valóban a megfelelő partner van mellettünk, akkor bátran kijelenthetjük, hogy megtaláltuk a másik felünket. A boldog kapcsolatban élők tökéletesen kiegészítik egymást.

Ha úgy érzed, valamit el kell hallgatnod a párod elől, akkor rossz úton jársz. A hosszú és boldog kapcsolat velejárója, hogy a párok mindent megosztanak egymással. A titkolózás semmi jóra nem vezet, csak lelkiismeret-furdalásod lesz tőle, ráadásul, ha lelepleződsz vagy kiderül a titkod, a párod jogosan von majd felelősségre, miért nem mondtad el neki. Ha tényleg az igazi van melletted, akkor bátran elmondhatsz neki mindent, meg fog érteni Téged és ha tényleg szeret, akkor megbocsát. Amennyiben ez nem így történik, akkor legalább időben kiderül, hogy nem a megfelelő embert választottad.

Kép forrása: stockasso/depositphotos.com

Nem vagy igazán szerelmes

Légy őszinte magaddal: tényleg szerelmes vagy a párodba? Amennyiben nem tudsz határozott igennel felelni a kérdésre, valószínűleg nem a párod az igazi. Sokan abba a hibába esnek, hogy megszokásból maradnak együtt társukkal, vagy úgy vélik, jobbat úgy sem találnak, esetleg félnek továbblépni, rettegnek a magánytól, ezért inkább az aktuális barátjuk mellett maradnak. Nyugodtan kijelenthetem, ez a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk. Bármennyire is fáj, az ilyen kapcsolatoknak véget kell vetni. Csak saját magadat teszed boldogtalanná hosszú távon. Adj még egy esélyt magadnak és bízz benne, hamarosan valóban megtalálod a nagy Őt!

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!