Mi a legnagyobb kihívás egy hosszú távú kapcsolatban?

Bolla Gitta
Írta: ,

Egy hosszú távú kapcsolat hatalmas boldogságot és biztonságot ad, de egyúttal óriási kihívás, és tele van nehéz, megoldandó feladatokkal is. Vajon mi a legkeményebb dió? Olvasóinkat kérdeztük meg a témáról.

Szandi, 27, marketinges

„A legnehezebb egy hosszú távú kapcsolatban az alkalmazkodás, hogy el tudd fogadni a másik szokásait. Nem vagyunk egyformák és különböző a napi rutinunk.

Azonban ha kellőképp figyelünk a másikra, és türelemmel tudjuk kezelni azokat a dolgokat is, ami számunkra megterhelő vagy idegesítő, akkor sikerül a közös élet kialakítása. Az idő előrehaladtával egyre kevesebb kompromisszumra és alkalmazkodásra lesz szükség, hiszen már közös szokásaink alakulnak ki a sajátok helyett.

Ha türelmesek vagyunk minden körülmények között, de legalábbis igyekszünk azok lenni, az meghozza gyümölcsét.”

Zsófi, 37, jogász

„A jelenlegi férjemmel 15 éve vagyunk együtt. Szerelmünk hajnalán lényegében még gyerekek voltunk, nem sokat tudtunk a párkapcsolatokról, a szerelemről, az érzelmi intelligenciáról.

Valahogy azonban mindig minden nehézségen túljutottunk, mert tudtuk, hogy a szerelmünk ennél sokkal fontosabb. Szerencsére most is ugyanolyan biztosak vagyunk egymás érzelmeiben és a közös jövőnkben.

Ne nézzünk kihívásként egy hosszú kapcsolatra, hiszen ha mindvégig tisztelettel és mély szeretettel maradunk egymás iránt, és nem adunk okot a csalódásra, akkor boldogan repülnek majd el felettünk az évek!”