Ezekkel a praktikákkal gyerekjáték lesz leküzdeni a féltékenységet

Írta: ,

A féltékenység olyan ördögi kör, ami pont azt idézi elő, amitől a legjobban félsz, hiszen – függetlenül attól, hogy valós, vagy alaptalan – ha egyszer megjelenik egy kapcsolatban, mindent tönkretehet köztetek. Kivéve, ha megelőzöd a bajt ezekkel a féltékenység űző tippekkel!

A féltékenységnek alapjaiban helytelen a megítélése. Nem mindenki dühöngő őrült, vagy megátalkodott szerelmes azért, mert érez némi féltékenységet.

A kérdés az, miként tudja ezt az érzést kezelni! Ahhoz, hogy te is a helyes úton maradj, mindenképpen beszélned kell erről a barátoddal, hiszen ez alapozza majd meg a kapcsolatotokat érzelmi szinten.

A bizalom létfontosságú, márpedig az, hogy képes vagy beszélni a féltékenységedről, mindenképpen pluszpont. És hogyan segíti mindez a viszonyotokat? Például azzal, hogy a barátod még véletlenül sem poénkodik olyan témával, ami téged érzékenyen érinthet, illetve megpróbálja kerülni majd azokat a helyzeteket, amik alaptalanul bár, de féltékenységre adhatnának okot.

Ezzel védi magát, téged, ami idővel talán a mély bizalmat is meghozza köztetek.

Úgysem tudod, mi vár

Fontos végiggondolod: a múlton képtelenség változtatni, azt pedig nem tudhatod, mit tartogat a jövő.

Ezzel el is érkeztünk két fontos alapelvhez, ami nem csak a párkapcsolatokban, hanem úgy általában az életben is lényeges.

Bánkódhatsz akár éveket a múltbéli eseményeken, történéseken, azokon semmiképpen sem tudsz változtatni, teljesen mindegy, mit teszel. Általánosíthatsz korábbi rossz tapasztalatok miatt, de csak magadnak ártasz vele!

Emellett aggódhatsz azért is, hogy„mi lesz, ha”, de lehet, hogy ez a „ha” sosem következik be, így ez a felfogás is ugyanolyan értelmetlen.

Csak egyvalami számít: a jelen!