Így folytasd az életedet egy hosszú kapcsolat után

Írta: ,

Összeomlott körülötted minden, és semmire sem vágysz jobban, mint arra, hogy életed lassan (vagy inkább gyorsan) leperegjen, miközben Ed Sheeran számait hallgatva zokogsz egy elfüggönyözött szobában. Ismerős? Oké, mert nekem is, a jó hír viszont az, hogy nem lesz ez mindig így! Ígérem! Sőt, azt is megmutatom, mibe érdemes fognod, ha szeretnél minél előbb felgyógyulni ebből az időszakból.

Adj időt magadnak Kép forrása: lookslikefilm.com

1/5 Adj időt magadnak

A legtöbben biztos azt tanácsolják, hogy ne hibáztasd magad, lépj túl azon, ami már elmúlt, és ENGEDD EL a dolgokat... Na, ez az, amiből szerintem nem lehet épülni. És bár elhiszem, hogy azok, akik ezt mondják neked, a lehető legjobb szándékkal teszik, szerintem mégis hasznosabb, ha inkább úgy állsz hozzá, hogy a világ összes ideje a tiéd, tehát pontosan addig érezheted magadat rosszul, és addig szomorkodhatsz, ameddig neked szükséged van rá.

Nyugodtan gondold végig, hogy mit rontottál el, mert ez a fejlődésed alapja – ha kell, játszd le magadban ezerszer az összes veszekedést. Hidd el, hogy eljön az a pont, amikor a végére érsz a végeláthatatlannak tűnő köröknek, és akkor abba fogod hagyni az agyalást. Ha fél év kell, hát annyi!

2/5 Vedd körbe magadat a jó emberekkel

Ha valami, ez a időszak biztosan megtanít majd arra, hogy hálás legyél az életnek a barátaidért, a családodért, és az összes emberért, aki szeretettel, türelemmel és megértéssel fordul feléd.

Nyugodtan fogd meg a kezüket, ha nyújtják feléd, és engedd meg, hogy segítsenek.

Az első magányos időszak után vedd a bátorságot, és merj velük utcára lépni, menjetek el kirándulni, szerezzetek új élményeket. Lehet, hogy a szívedet nem gyógyítja meg azonnal egy fagyi a Balatonnál, de a kedvednek biztosan jót tesz majd! :)

Foglald le az agyadat és a testedet Kép forrása: blog.freepeople.com

3/5 Foglald le az agyadat és a testedet

Pár hét (vagy hónap) önsajnálat (és/vagy önkínzás) után számodra is világos lesz, hogy valamin muszáj változtatnod a túlélésed érdekében – és egy idő után igényed is lesz rá, hogy picit mással foglalkozz a bánatodon kívül.

Ilyenkor érdemes a fókuszodat olyan dolgok felé irányítani, amik az agyadat és a testedet is lefoglalják. Most van itt a tökéletes pillanat, hogy átgondold a karrieredet, kipróbálj egy új hobbit vagy elmenj arra a spanyol tanfolyamra, amire ezer éve nem tudod rávenni magadat – igazából teljesen mindegy, mibe kezdesz, amíg leköt és segít kicsit pozitívabban állni az élethez. Emellett pedig mindenképpen kezdj el edzeni! A kitartásod is meglesz, amint megtalálod a hozzád legjobban passzoló mozgásformát – micsoda szerencse, hogy most épp van időd a kísérletezésre, nem?

Ünnepeld magadat, és azt, hogy egyedül vagy Kép forrása: stylemepretty.com

4/5 Ünnepeld magadat, és azt, hogy egyedül vagy

Megvan az előnye annak, ha egyedülálló vagy. Sőt, lehet, hogy ez most hihetetlennek tűnik, de ha elég sokáig vagy szingli, el fog jönni az a pont, mikor annyira élvezni kezded, hogy nem szívesen adnád fel bárki kedvéért is (pontosabban főleg nem egy bárki kedvéért)...

De ne rohanjunk ennyire előre!

Az első lépés ugyanis az, hogy ráébredsz; végre azt csinálhatsz, amit csak akarsz. De tényleg, bármit! Nincs annál izgalmasabb felfedezés, mint megismerni és újrafogalmazni magadat, azt, hogy ki vagy a volt barátod és a kapcsolatod nélkül, független, erős, önálló nőként. Beszélgess, bulizz, járj társaságba, olvass, igyál meg egy pohár finom bort az erkélyen ücsörögve, és élvezd, hogy szabad vagy. Ja, és egyél sajttortát – tudod, ha már úgyis ünnepelsz!

Emlékeztesd magadat arra, hogy erős vagy Kép forrása: oncewed.com

5/5 Emlékeztesd magadat arra, hogy erős vagy

Ha hiszel magadban, mindenre képes leszel. Túl tudsz jutni egy srácon, aki nem értékelt eléggé, túl tudsz jutni egy nehéz időszakon, és túl tudsz lépni a saját hibáidon is. Mindenen.

Erős vagy, okos, önálló, értékes, és nincs szükséged senki másra ahhoz, hogy ezt a hitedet megerősítse!

Az pedig sose felejtsd el, hogy te vagy az út a saját boldogságodhoz, ezért megérdemled, hogy türelmes és szeretetteljes legyél magaddal. (Self)Love will make you glow!