Az igazi férfi 5+1 ismertetőjele: ebben minden nő egyetért

Jankovics Anna
Írta: ,
Az igazi férfi 5+1 ismertetőjele: ebben minden nő egyetért

Kép forrása: unsplash

Nem csak a férfiaknak vannak elvárásaik a nők felé, hanem fordítva is igaz: a nőknek is vannak elvárásaik egy férfi irányában. Komoly elvárások. Bár – gondolom – most sok férfi felszisszen, hogy már megint egy nő akarja a szájukba rágni a ,,tutit”, el kell, hogy mondjam, semmi újdonságot nem fogok leírni, csak amit már mindenki tud... és valóban mindenki tud?

Nem jár tévutakon Kép forrása: unsplash

Azt mondják, hogy a nők a rossz fiúkba lesznek szerelmesek, de a jó fiúkhoz mennek feleségül. Azt is mondják egyes férfiak, hogy a nők a pénzre és egyéb hívságokra buknak. Sőt, vannak olyanok is, akik azt mondják, hogy egy motorozó, gitározó, művészlélek vagy épp focizó férfi sokkal nagyobb eséllyel „csajozik be”, mint a többi férfi.

Személy szerint a gitárral egyetértek, már ha az öcsémet nézem, aki amellett, hogy szobrászkodik, mindenhol legalább egyszer elsüti a gitározást is, mint lehetőséget... de félre a viccel, ezek a paraméterek is csak azoknál a lányoknál, nőknél elsődleges szempontok, akik sekélyesek. Márpedig nem minden nő sekélyes...
Nem gyáva Kép forrása: unsplash
Bob Marley azt vallotta, hogy a leggyávább férfi az, aki felébreszti egy nő szerelmét anélkül, hogy szándékában állna szeretni őt. Bátornak lenni nem annyit jelent, hogy fizikailag meg kell verekedni a nőért, hanem azt jelenti, hogy a férfinak áldozatot – időt, energiát - kell hoznia a nőért, le kell tudni mondani bizonyos dolgokról a nő kedvéért. Azaz, túl kell lépnie önzésén, komfortérzetén. Mégpedig anélkül, hogy azt megalázónak érezné, vagy veszteségként kezelné.
 
Miért nem szeretjük a gyávákat? Mert aki gyáva, az fél. A félelem, védekezésképp sok aljasságra kényszeríti az embert. Olyan aljasságokra, melyekről álmában sem gondolta volna az ember, hogy megteszi. A nő a kapcsolat elején a férfi kezébe rakja le a saját sorsát, azaz maximálisan megbízik a férfiban.
 
Amikor pedig a férfiban a félelem elhatalmasodik, adja magát a helyzet, hogy visszaéljen mentális és fizikai előnyével. Tehát, egy bátor férfi mellett nem azért érzi biztonságban magát egy nő, mert nem kell félnie a „farkasoktól”, hanem azért, mert tudja: a bátor férfi nem jut el odáig, hogy visszaéljen a nő által megelőlegezett bizalommal.
Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató