Ideális háziasszony vagy? Erről ismerszik meg a jó feleség és anya

Jankovics Anna
Írta: ,
Ideális háziasszony vagy? Erről ismerszik meg a jó feleség és anya

Egy internetes oldalon a hozzászólók szerint jól és jókor főz, változatosan, a férje hasának valót. Rendet és tisztaságot tart, a gyerekeknek jó anyja, férjének jó felesége. Nagyjából ez volt a legtöbbször megfogalmazott válasz arra, hogy milyen az ideális háziasszony. Ezekkel a véleményekkel az a gond, hogy mindenkinek mást jelentenek ezek a fogalmak. Egy fogalom viszont megragadt bennem, amivel egyetértek: ő az érzelmi családfő.

Alfa mamik porondon

Házassága elején minden nő a tökéletességre törekszik, ez természetes. Új helyzet, aminek meg kell, és meg is akarunk felelni. Az ifjú feleség suvickol éjjel nappal, tisztítószereket, szakácskönyveket gyűjt halomra, gyerekét pedig fényesre mosdatva viszi ki az utcára. Mindezt igyekszik a legszélesebb mosollyal véghez vinni.
Elvárja élete párjától, hogy ettől legyen ő is boldog, sőt, adja meg a maximális támogatást a ,,tökéletes” család utópiájának. És itt, ha ez állandósul, véget is ért a boldog család, boldog házasság.

Jó anya, jó szakács, jó feleség

Ilyen fogalmak az életben nem léteznek. A jó viszonylagos fogalom, és nagyon összetett.

Anyaként mindenki követ el hibákat, nagy hibákat, ahogy évente legalább egyszer úgy leégetjük az ételt, hogy a lábast is ki kell dobni.
Sokszor vagyunk türelmetlenek, érdektelenek férjünk iránt, hiszen emberek vagyunk. Az anyaság, az, hogy feleségek vagyunk, és ellátjuk a háztartást, egy olyan szerep, ahol a közönség nem a világ, hanem a család, amiben élünk - tehát elég, ha nekik megfelelünk.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv